Bu Blogda Ara

4 Ocak 2017 Çarşamba

İNSANDAKİ HALLER..(EŞYADAKİ ÖZELLİKLER.) DEN BAZILARI.

İnsan, kişisel özelliklerini tanıyabildiği ölçüde kendini gerçekleştirebilir.



 Kişi bilmediği bir şeyi tarif edemez. Kişiyi o konuda kandırması daha kolay olur. Müslüman olduğunu söyleyen kişi muhammedin Allah tarifini bilmesi gerekir.

SAHİP OLMAK,SAHİPLENMEK DUYGUSU ÖZELLİĞİ.(İnsandaki hallerden dolayısı ile eşyadaki özelliklerden.)
Not;Parça

HIRS ÖZELLİĞİ    
Hırs ile ilgili görsel sonucu

Hırslı bir insandan

İŞTE TAM DA BU İSABETLİ BAKIŞ AÇISI.
İŞTE TAM DA BU İSABETLİ BAKIŞ AÇISI.

Duygular


 İnsan denen varlık, “zalim, cahil, nankör, zayıf, cimri, aciz, hırslı, huysuz, şehvet ve mal düşkünü, egoist, tembel, vahşî, sadist” gibi fıtri özelliklere sahip olarak yaratılmıştır
Allah insanın bu olumsuz özelliklerini ortadan kaldırıp onun “âlim, adil, vefakâr, güçlü, cömert, erdemli, iffetli, paylaşımcı, barışsever” birisi olmasını sağlamak ve onu kendisine, ailesine ve toplumuna yararlı bir birey haline getirmek için ona ibadet/kulluk görevi vermiştir.
Kişi bilmediği bir şeyi tarif edemez.Kişiyi o konuda kandırması daha kolay olur.Müslüman olduğunu söyleyen kişi muhammedin Allah tarifini biliyor demektir.(
Bu, Hal de eşyadaki bir özelliktir.) Bunu bilen şeytan devreye girip başka Allah tarifi veriyor
sende o tarifi onaylıyorsun
Sonrada kendini müslüman sanıyorsun O şeytanlar bunları doğru yoldan çıkardıkları halde bunlar doğru yolda olduklarını sanırlar. Zuhruf*37 Geleceğini garanti alma isteği eşyadaki bir özelliktir.(İnsanda eşya olduğuna göre kişideki hallerden bir haldir.)Sağlamanı,muhasebeni yap.************************************************* Her insan kaliteli yaşam ister.Her şeyin kalitelisini ister.İnsandaki bir hal,özellik.(Eşyadaki özellik.insanda eşya olduğuna göre)(Gayret şart bir şeyi elde etmek için.) Kişi bir şeyi anlatırken anlattığı olay kişinin hoşuna giderse,onaylarsa, o olayı öve öve anlatır.Hoşuna gitmezse yere yere anlatır.(Bu hal bütün insanlarda vardır.İnsan eşya olduğundan eşyadaki bir özelliktir.)************************************************* İYİ VE KÖTÜYÜ UNUTMAMAK HALLERDEN BİR HALDİR.(İnsan eşya olduğuna göre,Eşyadaki bir özelliktir.)(iran imparatorluk iken 150.000 kişilik orduyla 10.000 kişilik ordu savaştı ve islam zafer kazandığı günden beri islama düşman hala hazmedemedi.) Sorumluluk bilinçi de eşyadaki özelliklerdendir.(İnsandaki haller.insanda eşya)(Sen senin yaradanının kontratını (Kuran) okudun mu orada göreceksin sorumluluk alanını) Akdinde (sözünde) durup durmamakta eşyadaki bir özelliktir. “Yaptığınız anlaşmaya sonuna kadar riayet edin. Allah sakınanları sever.” Kitlesel (cemaat) olarakta çalışmak eşyadaki özellik olduğundan (insandaki haller) katagorisine girer. Sonuncusunun geçerlilik kaideside eşyadaki özelliklerdendir. Örnek,Andlaşmaların sonuncusu,son atanan memurun direktifleri,bir üst sınıfa geçtiğin zaman kitaplar,son sayım vb. Kaidenin oluşumu***Eşyadaki özellikilişkilendirme anında, vakıa ve bilgilerin ölçüldüğü kaide veya kaidelere göre daha da netleşir ...... geçerlidir. Ve bu mucizeyi şu anda bile bütün dünya hissen idrak etmektedir. Netice olarak Kur'an ...... fiillerini ve filleri sonucunda ortaya çıkan eşyanın özelliklerini oluşturan da insandır” ....


148 yorum:

  1. Bir şeyin keskinleşmesi için bilemek şart.Eğer yapmazsan eşyanın tabiatına ters iş yapmışsın demektir. Dolayısı ile körelmeye yüz tutar.
    İnsanda eşya olduğuna göre Yaradanının kullanma kılavuzunu,kontratını okumadığın zaman fıtratı toz bağlayıp işlevlerini yapamaz hale gelir.
    Örnek;Bıçağın bilendiği zaman keskinleşmesi.Kuranı kerimde okunduğu zaman fıtrat,tabiat,özellik işlevini yerine getirmek için hazır oluşu. vb.
    http://huseyinsas.blogspot.nl/2016/08/blog-post.html

    YanıtlaSil
  2. Borç aldığınız birisi sizden, size verdiğinden daha fazlasını istese bu hoşunuza gider mi? Elbette gitmez! İşte içimizdeki bu doğal(fıtri) tutuma uygun olarak İslam da faizi yasaklamıştır.
    Birilerinin sizin arkanızdan konuşması gıybetinizi yapması sizi üzer. Buna uygun olarak İslam da gıybeti yasaklamıştır.
    Sırf yüksek makamlarda tanıdığı var diye birinin hak etmediği bir işin başına getirilmesine kahredersiniz. Bakın, İslam da adaletli olup emaneti ehline vermeyi emreder.
    İftiraya uğrayarak yıllarca hapis yattığınızı düşünün! Dünyanın hiç bir bölgesindeki insanın kabullenemeyeceği bir zulümdür bu. Çünkü insanlar farklı da olsa fıtratlar aynıdır. Ve zulmün her türlüsü fıtrata terstir. Bu gerçeğe uygun olarak İslam, iftirayı suç saymış ve ciddi bir ceza ile cezalandırmıştır.
    Bir küçük iyilik yapınca içinize dolan sevinci ve yine basit bir kötülük yapınca sizi saran pişmanlığı düşünün. İşte İslam da iyiliği emredip kötülüğü yasaklayarak insanı mutlu edecek işleri artırmakta, pişman olacağı işleri ve ondan doğacak sorunları da -kendisine uyulduğu nispette- azaltmaktadır.
    http://meerstr11.blogspot.nl/2017/01/insandaki-halleresyadaki-ozellikler-den.html
    http://www.iktibasdergisi.com/musluman-dogulmaz-musluman-olunur/

    YanıtlaSil
  3. Mağazadan aldığın elekronik aletin yanında nasıl kullanma kulavuzu veriyorlarsa senin yaradanında senin yanında (insanlığın) kullanma kılavuzu (Kuran) vermiştir.
    Mağazadan aldığın o kullanma kılavuzunu okumadan,almış olduğun aleti monta edemeğeceğin gibi,Yaradanın sana göndermiş olduğu kullanma kılavuzunuda okumadığın taktirde istikametini belirleyemezsin.
    2017*son asrın,yüz yılın teknolojisiyle,ilmiyle hazırlanmış İslam Akidesi.
    http://namenstraat8bredahollanda.blogspot.nl/2016/01/asl-nedir1-kok-esas-temel-kaide-asl.html?spref=fb
    ***-----
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=255838361534239&set=a.147226759062067.1073741828.100013242319421&type=3&theater

    ***********************
    BİR İNSANIN BU DÜNYAYA GELİŞ GAYESİ İÇİN TAKİP EDECEĞİ İSTİKAMET.
    http://www.dailymotion.com/video/x3tcd8a
    SEN VE SENİN DAVAN ÖNEMLİLER İÇİNDE BİR İLK'TİR UNUTMA...!
    http://www.dailymotion.com/video/x4bi2k2_sen-ve-senin-davan-onemliler-icinde-bir-ilk-tir-unutma_videogames
    https://seyyitkutubtefsiri.blogspot.nl/2016/06/ftratn-dogru-yolundan-sapmak-allaha.html?showComment=1497422144668#c8348034532082828553
    https://akilvefikir.org/2015/08/18/kuran-isiginda-insan-3/
    ***
    İnsanın her bir yönü ve parçası başlı başına bir araştırma ve inceleme konusudur. Kur’an’ı incelediğimizde muhteşem yaratılışın safha safha anlatılmakta olduğunu, parmak uçlarından başlayarak onun farklı renklerine, dillere, sosyal yapısına, üstün yönlerine ve zaaflarına dair örnekler sunulduğunu görürüz.

    İnsanın yaradılışını kavrayabilmemiz için, öncelikle insanı tanımamız lazım.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=233284633789612&id=100013242319421
    http://namenstr8bredahollanda.blogspot.nl/2017/03/bu-gun-2017-bilim-ve-teknolojinin-acga.html
    ***
    Allah, yaratmış olduğu insanı, her tür bilgiyi değerlendirebilecek, anlayıp kavrayabilecek şekilde donatmamış olsaydı insanın hayvandan farkı kalmazdı; düşünemeyecek, üretemeyecek, imar ve inşa edemeyecekti.
    ***
    Allah’ın insanı yaratırken onun fıtratına doğru ile yanlış, gerçek ile sahte, hak ile bâtıl arasında ayrım yapabilme yeteneğini yerleştirmiştir. İnsanın bütün varlığıyla teslim olması gereken fıtrat dini, buna uygun davranmayı gerektirir. Allah’ın varlığını ve birliğini anlayıp kavrayabilmesine imkân veren ve insana doğuştan bahşedilen bu yetenek, onun fıtratına nakşedilen ilahî kanunlar, Hak dinin gereğidir
    ***
    http://namenstr8bredahollanda.blogspot.nl/2017/03/bu-gun-2017-bilim-ve-teknolojinin-acga.html
    ***
    İnsanın maddî yapısında belli ve değişmez yaratılış kanunları bulunmaktadır,
    http://meerstr11.blogspot.nl/2017/01/insandaki-halleresyadaki-ozellikler-den.html
    ***
    İnsan-toprak ilişkisi meselenin bir başka yönündür. İnsan da toprak da çeşit çeşittir. Her insanın iç dünyası, düşüncesi, kabiliyeti farklı olduğu gibi, toprak da böyledir; kimi toprak suyu emmeden tutarken, kimi suyu hemen emer, kimi toprak serttir, fayda vermez…
    ***
    http://namenstr8bredaholland.blogspot.nl/2017/01/element-nedir-elementin-ozellikleri.html
    ***
    https://akilvefikir.org/2015/08/09/kuran-isiginda-insan-2/comment-page-1/#comment-386
    ***

    YanıtlaSil
  4. RUH*
    Eşyadaki özellik*
    İnsanda eşya olduğuna göre,insandaki haller ve bu hallere şekil sima veremezsin ancak tezahürlerinden anlarsın.

    YanıtlaSil
  5. De ki; «Ruh Rabbimin tekelinde olan bir olgudur. Size bilginin çok az bir bölümü verilmiştir. (Tercih edilen görüşe göre bu soruyu kitap ehli sormuştu. Bu ayet ve ondan sonraki yedi ayet yine bu görüşe göre Medine'de inmişlerdi.) İSRA-85
    http://namenstraat8bredahollanda.blogspot.nl/2015/01/ruh-hakkinda-sana-ruh-hakknda-soru.html

    YanıtlaSil
  6. “Kim doğru yola yönelirse iyi bilsin ki o sadece kendi lehine yönelmiş olacak; kim de saparsa unutmasın ki o da yalnızca kendi aleyhine sapmış olacaktır. Zira hiç kimse bir başkasının sorumluluğunu taşımaz. Üstelik Biz, bir elçi gönderinceye kadar asla hiçbir toplumu azaba sürüklememişizdir.”(İsra, 15; bkz: Mülk, 6-11)
    ***
    http://meerstr11.blogspot.nl/2017/01/onemli-olaylar-vahiy-konulari-haricinde.html
    http://islamdevleti.info/kitaplar/Islam_Sahsiyeti_Cilt_1/09.htm
    http://meerstr11.blogspot.nl/2017/01/insandaki-halleresyadaki-ozellikler-den.html
    http://www.iktibasdergisi.com/fatalizme-mahkum-hayatlar/

    YanıtlaSil
  7. Modern insan yalnız ve amaçsızdır. Müslüman iddiasında yaşayan insanların büyük bir kısmı da bu modern insan grubundadır. Kendi tercihleri olarak gördükleri din bir önceki kuşaktan devraldıkları yahut etkilendikleri yazarlardan öğrendikleri yahut da ağabeylerinden öğrendiklerinden ibaret bir din anlayışıdır. Üzerine ne bir eleştiri ne de yeni bir tuğla eklemişlerdir. Kırk yıl önce kurdukları cümleleri kırk yıl sonra da kurmakta beis görmezler. Artık inançları alışkanlıklar bütünü haline gelmiştir. Oysa insan her gün yeni bir güne doğar ve her güne yeni bir söz söylemek gerekir. RolloMay’in deyimiyle insan “her gün kalktığında özgürlüğü için yeniden mücadele etmelidir” bu ancak ne istediğini bilen bilinçli insanın savaşımıdır. Ne istediğini bilen bir insan istediği şey için yılmaz bir disiplin ve gayretle çalışır. Hayatındaki tüm alışkanlıklarını, kazanımlarını, ilişkilerini bu değerlere göre belirler ve kimlik tanımlamasını bunun üzerinden yapar. Görünür olma kaygısından uzak olduğu gibi görünen bir kişiliktir o. Ne kınayıcının kınamasından korkar ve ne de toplum dışına itilmekten. Çünkü o ne yalnızdır ne de amaçsız, varlık bilincinin farkında biridir.
    **
    Ben kendimin bir sürü olmaktan kurtulabilmesi ancak kendimi fark etmemle mümkündür. “Onun içindir ki boşuna dememişler kendini tanıyan rabbini bilir.”
    https://www.youtube.com/watch?v=1jQvCbkbszk
    https://www.youtube.com/watch?v=PaqSQOtiA7w
    https://namenstr8.blogspot.nl/2016/05/yalniz-ve-amacsiz-insan.html?showComment=1505557602117#c5129538028946216053

    YanıtlaSil
  8. “Şüphesiz ki insan Rabbine karşı pek nankördür. Elbette buna kendisi de şahittir.” (Adiyat, 6-7)
    http://www.iktibasdergisi.com/kuranda-insanin-10-zayif-noktasi/
    İnsanın bu işletim sistemini iyi veya kötü şekilde kullanmasıyla şahsiyetini oluşturur.
    http://huseyinsas.blogspot.nl/2015/11/mefhumlar-zihinde-vakas-idrak_12.html?spref=fb

    YanıtlaSil
  9. Yanıtlar

    1. İŞTE TAM DA BU İSABETLİ BAKIŞ AÇISI.

      Kapitalizm’in kurucu babalarından Adam Smith: “İnsan fıtraten bencil ve açgözlüdür. Bu her ne kadar ahlaken bir düşüklük gibi görülse de toplumsal fayda açısından yararlıdır. Bencil çıkarlar peşinde açgözlüce koşan insan, piyasayı canlandırır ve bu sayede bolluk olur”der.
      ***
      İnsana eşyadaki özellikler açısından bakmayı olayları bu açıdan değerlendirmeye aldığın zaman isabet etmiş olursun.
      İnsanda eşya olduğuna göre.
      İNSANIN EŞYA OLUŞUNUN DELİLİ.
      http://namenstr8bredaholland.blogspot.nl/2017/01/insanin-esya-olusunun-delili.html
      ***
      Birinci sırada kişiye cennet garanti belgesini vereceksin ki cennette mevki makamını kişi kendi belirlesin.
      CENNET GARANTİ BELGESİ...KATİ DELİLLERİYLE.
      http://namenstr8bredahollanda.blogspot.nl/2017/01/cennet-garanti-belgesi.html
      ***
      EBEDİ HAYATTA KALİTELİ YAŞAM ELDE ETMEK İÇİN YAPACAĞIN PAYLAŞIM.İNSANLIĞIN MENFAAT'INA GEREKLİ BİLGİLER.
      http://namenstr8bredahollanda.blogspot.nl/2017/01/insanligin-menfaatina-gerekli.html
      ***
      Kişi inandı ve inancının kurallarını uyguladığı zaman verimli olur.uygulamazsa zalim olur.
      Zaten yaratıcıda yaratmış olduğu insanlığa bu özellikleri ruhundan üflediği gibi peşisıra arkasından peygamberler göndererek çözümünü ve karşılığında mükafat ve cezasını kullanma kılavuzunda belirtti.
      ***
      ÇÖZÜM.
      EŞYA,BAZ,ÖLÇÜ ALINDIĞINDA...
      http://namenstr8bredahollanda.blogspot.nl/2017/05/esyabazolcu-alindiginda.html
      Bu gün 2017 bilim ve teknolojinin açığa vurduğu şeyleri 1400 sene evvel Muhammed sas vahiy alarak bir çok şeyi ayet olarak açıklamıştır.
      http://namenstr8bredahollanda.blogspot.nl/2017/03/bu-gun-2017-bilim-ve-teknolojinin-acga.html
      http://evrenseldusunce1.blogspot.nl/2017/04/yoksa-siz-modernlestirilemeyenlerdenmis.html

      Sil
  10. RUH.
    Eşyadaki özellik.
    http://meerstr11.blogspot.nl/2017/01/insandaki-halleresyadaki-ozellikler-den.html
    insana üflenen ruh Allah’tan bir parça mıdır? Kaynak: Ruhun Mahiyeti Nedir? -
    Allah'dan parça değil sahip olduğu şeydir.
    http://bredaholland.blogspot.nl/2017/10/genelde-insanligin-ozelde-muslumanligin.html
    http://www.haksozhaber.net/ruhun-mahiyeti-nedir-32378yy.htm

    YanıtlaSil
  11. Bedenimizi oluşturan elementlerden bazıları (Oligo elementler)
    http://namenstr8bredaholland.blogspot.nl/2017/01/element-nedir-elementin-ozellikleri.html
    http://namenstr8bredaholland.blogspot.nl/2017/01/icerdikleri-saylar-herhangi-bir-sey.html
    RUH.
    Eşyadaki özellik.
    Peygamber sas zamanındaki kişiler için ruh gaybtır. Çünkü kişiye algılayabileceği yüklenir.
    http://meerstr11.blogspot.nl/2017/01/insandaki-halleresyadaki-ozellikler-den.html

    insana üflenen ruh Allah’tan bir parça mıdır? Kaynak: Ruhun Mahiyeti Nedir? -
    Allah'dan parça değil sahip olduğu şeydir.
    http://bredaholland.blogspot.nl/2017/10/genelde-insanligin-ozelde-muslumanligin.html
    http://www.yonelishaber.com/insan-4-insanin-zalim-olmasi-ne-demektir-5936yd.html

    YanıtlaSil
  12. Kişilerin hedeflerine ulaşabileceğine inanmasıyla beraber kendine güvenme ve kendini güvende hissetme hali performansı olumlu etkileyen faktörlerdir. Kişilerin özgüveni diğer duygulara göre performansı etkileyen ve başarıyı sağlayan en iyi duygulardan biridir. Kendinin güvende hissedilmesi kişinin becerilerini ortaya çıkaran bir duygudur. Özgüvenin geliştirilmesi yıllarca süren güvensizlik hissinin yaşandığı zamanlarda en etkili terapi olarak görülür.
    Gurur duyma: Kişilerin kendi becerileriyle ya da kendisiyle gurur duyması özgüvenin sağlanmasını, rahatlamayı, performansın yükseltilmesini sağlamaktadır. İnsanların başarıya odaklanmasını kolaylaştıracaktır. Bu nedenle kişilerin kendilerine hak ettiği değeri vermesi gerekir. Bunun yanı sıra kendisini şımartması bile gerekebilir.
    ***
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=344008116050596&set=pb.100013242319421.-2207520000.1507799058.&type=3&theater
    http://www.dailymotion.com/video/x58tnkw?collectionXid=x4sg38
    http://meerstr11.blogspot.nl/2017/01/insandaki-halleresyadaki-ozellikler-den.html
    http://www.psikolojik.gen.tr/duygular.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://www.google.nl/search?q=insandaki+haller+duygular&oq=insandaki+haller+duygular&aqs=chrome..69i57.16654j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

      Sil
  13. İNSANOĞLU, KENDİSİNİN SORUMLULUK ALANINDA UĞRAŞMASI,MEŞGUL OLMASI,İLGİLENMESİ LAZIM.
    5*İYİ VE KÖTÜYÜ UNUTMAMAK HALLERDEN BİR HALDİR.(İnsan eşya olduğuna göre,Eşyadaki bir özelliktir.)(iran imparatorluk iken 150.000 kişilik orduyla 10.000 kişilik ordu savaştı ve islam zafer kazandığı günden beri islama düşman hala hazmedemedi.)
    Hala daha islam beldelerine virüs göndermekte.
    http://meerstr11.blogspot.nl/2017/01/insandaki-halleresyadaki-ozellikler-den.html
    Bu gün 2017 bilim ve teknolojinin açığa vurduğu şeyleri 1400 sene evvel Muhammed sas vahiy alarak bir çok şeyi ayet olarak açıklamıştır.
    http://namenstr8bredahollanda.blogspot.nl/2017/03/bu-gun-2017-bilim-ve-teknolojinin-acga.html
    GENELDE İNSANLIĞIN ÖZELDE MÜSLÜMANLIĞIN YOL AYIRIMI.
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=354922174959190&set=rpd.100013242319421&type=3&theater
    Bu açıklamalara göre, "Kaza ve Kader" konusunda "Kader" diye insanın eşyalarda ortaya çıkardığı özelliklere denir. Bu nedenle insanın, eşyalarda takdir edilen özellikleri Allah Sübhanehu ve Teâla'nın yarattığına iman etmesi gerekir.
    http://namenstr8bredaholland.blogspot.nl/2017/01/onun-kaderini-senin-hareketlerin.html
    http://www.iktibascizgisi.com/ayin-konusmacisi/#comment-256
    https://www.youtube.com/watch?time_continue=393&v=HBQJJtB1cyQ

    YanıtlaSil
  14. Ruh Kavramı Üzerinde Bir Düşünce Denemesi

    https://kuranimuminceanlamak.blogspot.nl/2015/10/ruh-kavram-uzerinde-bir-dusunce-denemesi.html

    YanıtlaSil
  15. Çünkü bu boyut, insan doğasının, doğal varlık özelliklerini ve kök anlamlarını yani hakikatleri içerir. Hakikatler yaratılmışlardır. Değiştirilemezler, sabit ve mutlaktırlar. Görece değillerdir.

    Bu boyuttan bakıp, görebilmeyi; buradan okuyabilmeyi başarabilenler; asla çatışmazlar, farklı anlamazlar, yanılmazlar.

    Eğer bu mertebeden yaklaşılabilirse; sistemin bütün mertebelerindeki süreç ve sonuçların okunabilmesi ve yönetilebilmesi mümkün olacaktır. Yani bu düzlemden, hakikatleri okuyabilenler, pratik düzeydeki; muhtemel sonuçları, nedenleri ve etkileri ile birlikte büyük oranda bilebilirler.
    http://meerstr11.blogspot.nl/2017/01/insandaki-halleresyadaki-ozellikler-den.html
    Özetle, hayata; fıtratına uygun müdahalelerin de; fıtrata aykırı müdahalelerin de bu boyuttan yapılması zorunludur.
    Ontolojik düzlem; sade, anlaşılabilir, ihtilafsız, mutlak ve en etkin düzlemdir.
    http://insaenstitusu.com/dokuz-yaklasim-derinligi-2

    YanıtlaSil
  16. Kuran ve sünnet bu günün insanının anlayabileceği ilim ve teknoloji ışığında tefsir, açıklama yapılması gerekir.
    http://bredaholland.blogspot.nl/2017/11/onemli-onemli-onemli-kuran-ve-sunnet-bu.html
    http://namenstr8bredahollanda.blogspot.nl/2017/03/bu-gun-2017-bilim-ve-teknolojinin-acga.html
    Biz peygamber göndermedikçe hiçbir kavmi azaba uğratmayız.
    isra.15
    Öncelikle tebliğimizi yapalım...
    http://namenstr8bredahollanda.blogspot.nl/2017/02/fetret-devrifetret-arapcada-kargasa.html
    Ruh eşyadaki özelliktir.insanda eşya olduğundan dolayı insanlar bu durumu haller olarak belirlemişlerdir.
    http://meerstr11.blogspot.nl/2017/01/insandaki-halleresyadaki-ozellikler-den.html
    Asıl olan. vakıanın eşyadaki özellikleri ile olan ilişkileridir.
    http://namenstraat8bredahollanda.blogspot.nl/2016/01/asl-nedir1-kok-esas-temel-kaide-asl.html?spref=fb
    Kişilerin algılaması düzelmeden ortam düzelmez.
    O Zamanda fiil çekimi yok,çoğu kişi cahil Ama şimdi öyle değil hem fiil çekimlerinden hem teknolojiden faydalanıyorsun.
    http://huseyinsas.blogspot.nl/2016/09/kisilerin-alglamas-duzelmeden-ortam.html?spref=bl
    3.Bölüm Kur'an Tanıtımı 1 (10.10.2013)
    https://www.youtube.com/watch?v=hMk-ry46otw
    Not.Kişinin kendisinde bulunan eski fakat yanlış olan bilginin,Yeni duyduğu doğru bilgiyi HAZMETME si zordur.Süt içen bebeğe yemek sunulması gibi.

    YanıtlaSil
  17. RUH.(Eşyadaki özellik.)
    http://meerstr11.blogspot.nl/2017/01/insandaki-halleresyadaki-ozellikler-den.html
    Bedenimizi oluşturan elementlerden bazıları (Oligo elementler)
    http://namenstr8bredaholland.blogspot.nl/2017/01/element-nedir-elementin-ozellikleri.html
    DÜNYA OLDU BİR KÖY, EY İNSANOĞLU HEDEFİNİ İSTİKAMETİNİ BELİRLE.
    http://namenstr8bredahollanda.blogspot.nl/2017/11/dunya-oldu-bir-koy-ey-insanoglu.html
    “Kuşkusuz, Allah hiçbir toplumun durumunu, onlar kendilerinde olanı değiştirmedikçe değiştirmez.”(Rad 11)

    Not.Kişinin kendisinde bulunan eski fakat yanlış olan bilginin,Yeni duyduğu doğru bilgiyi HAZMETME si zordur.Süt içen bebeğe yemek sunulması gibi.
    Hatalı olmayan alim yoktur.Bizim dikkate alacağımız İslami akide konusu.Allâh, senin hakikatindir, özündür, varlığındır.
    ******************Sözü çok tehlikelidir.Yanlıştır.*******************
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=313021395815935&id=100013242319421
    https://www.youtube.com/watch?v=q9DZsN3dTbk
    https://www.youtube.com/watch?v=q9DZsN3dTbk

    YanıtlaSil
  18. Biz peygamber göndermedikçe hiçbir kavmi azaba uğratmayız.
    http://namenstr8bredahollanda.blogspot.nl/2017/02/fetret-devrifetret-arapcada-kargasa.html
    VAHİY KONULARI HARİCİNDE, DALINDA UZMANLAŞMIŞ KİŞİ...
    http://meerstr11.blogspot.nl/2017/01/onemli-olaylar-vahiy-konulari-haricinde.html
    RUH*
    Eşyadaki özellik*
    http://meerstr11.blogspot.nl/2017/01/insandaki-halleresyadaki-ozellikler-den.html
    Bu gün 2017 bilim ve teknolojinin açığa vurduğu şeyleri 1400 sene evvel Muhammed sas vahiy alarak bir çok şeyi ayet olarak açıklamıştır.
    http://namenstr8bredahollanda.blogspot.nl/2017/03/bu-gun-2017-bilim-ve-teknolojinin-acga.html
    İngilizce Kur'an'ın Kur'an-ı
    http://presentationofislamandquran.com/
    DÜNYA OLDU BİR KÖY, EY İNSANOĞLU HEDEFİNİ İSTİKAMETİNİ BELİRLE.
    http://namenstr8bredahollanda.blogspot.nl/2017/11/dunya-oldu-bir-koy-ey-insanoglu.html
    TARİH TEKERRÜRDEN İBARETTİR.
    ŞU AN İSLAM BELDELERİ YARIN TÜM DÜNYA EŞİKTE...!
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=367823410335733&id=100013242319421
    BEN MÜSLÜMAN MIYIM ? DEĞİL MİYİM ? BİR SAĞLAMASINI YAPALIM.
    http://namenstr8bredahollanda.blogspot.nl/2017/01/ben-musluman-miyim-degil-miyim-bir.html

    “Kuşkusuz, Allah hiçbir toplumun durumunu, onlar kendilerinde olanı değiştirmedikçe değiştirmez.”(Rad 11)

    GENELDE İNSANLIĞIN ÖZELDE MÜSLÜMANLIĞIN YOL AYIRIMI.
    http://bredaholland.blogspot.nl/2017/10/genelde-insanligin-ozelde-muslumanligin.html


    Not.Kişinin kendisinde bulunan eski fakat yanlış olan bilginin,Yeni duyduğu doğru bilgiyi HAZMETME si zordur.Süt içen bebeğe yemek sunulması gibi.
    Hatalı olmayan alim yoktur.Bizim dikkate alacağımız İslami akide konusu.Allâh, senin hakikatindir, özündür, varlığındır.
    ******************Sözü çok tehlikelidir.Yanlıştır.*******************
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=313021395815935&id=100013242319421
    https://www.youtube.com/watch?v=NFVcBZfQq7A

    YanıtlaSil
  19. CEBRAİL, RUH ÜL KUDÜS, ER RUH ÜL EMİN, RUHULLAH

    http://www.istekuran.com/index.php/makaleler/cebrail-ruh-ul-kudus-er-ruh-ul-emin-ruhullah

    YanıtlaSil
  20. Şüphesiz o, düşündü ve ölçü koydu. –Artık o mahvoldu. Nasıl bir ölçü koydu! Yine o mahvoldu. Nasıl bir ölçü koydu!– Sonra baktı. Sonra yüzünü buruşturdu, kaşlarını çattı. Sonra, arkasını döndü ve böbürlendi de: “Bu, söylenti hâlinde gelen bir büyüden başka bir şey değil. Bu, beşer sözünden başka bir şey değil” dedi.
    18-25.
    ***
    EŞYA,BAZ,ÖLÇÜ ALINDIĞINDA...
    http://namenstr8bredahollanda.blogspot.nl/2017/05/esyabazolcu-alindiginda.html
    MUHAMMED (SAS) İN ,ALLAH'IN PEYGAMBERİ OLDUĞUNUN DELİLLERİ.2017
    http://namenstr8bredahollanda.blogspot.nl/2017/07/muhammed-sas-in-allahin-peygamberi.html
    AKLIMA TAKILANLAR...Ataist.Müşrik.....
    http://huseyinsas.blogspot.nl/2013/12/aklima-takilanlar.html
    http://www.istekuran.com/index.php/4-muddessir-suresi

    YanıtlaSil
  21. İnsan denen varlık, “zalim, cahil, nankör, zayıf, cimri, aciz, hırslı, huysuz, şehvet ve mal düşkünü, egoist, tembel, vahşî, sadist” gibi fıtri özelliklere sahip olarak yaratılmıştır (İbrahim 34, Hud 9, 10, İsra 67, 100, Nahl 4, Rum 54, Fussılet 49, Mearic 19, Adiyat 6, Âl-i Imran 14). Bu fıtri özellikleri onun başkalarının hak ve hukukuna tecavüz etmesine, toplumda zulmün, fesadın, kavganın oluşmasına, dolayısıyla da barışın bozulmasına neden olmaktadır. Yüce Allah insanın bu olumsuz özelliklerini ortadan kaldırıp onun “âlim, adil, vefakâr, güçlü, cömert, erdemli, iffetli, paylaşımcı, barışsever” birisi olmasını sağlamak ve onu kendisine, ailesine ve toplumuna yararlı bir birey haline getirmek için ona ibadet/kulluk görevi vermiştir. Bu görevlerin Allah’a herhangi bir yarar veya zararı yoktur. O’nun insanların yapacağı bu kulluğa ihtiyacı da yoktur. Verilmiş bu görevler insanların kendi iyiliklerine ve mutluluklarına yöneliktir.
    ***
    İŞTE TAM DA BU İSABETLİ BAKIŞ AÇISI.

    Kapitalizm’in kurucu babalarından Adam Smith: “İnsan fıtraten bencil ve açgözlüdür. Bu her ne kadar ahlaken bir düşüklük gibi görülse de toplumsal fayda açısından yararlıdır. Bencil çıkarlar peşinde açgözlüce koşan insan, piyasayı canlandırır ve bu sayede bolluk olur”der.
    ***
    İnsana eşyadaki özellikler açısından bakmayı olayları bu açıdan değerlendirmeye aldığın zaman isabet etmiş olursun.
    İnsanda eşya olduğuna göre.
    İNSANIN EŞYA OLUŞUNUN DELİLİ.
    http://namenstr8bredaholland.blogspot.nl/2017/01/insanin-esya-olusunun-delili.html
    ***
    Birinci sırada kişiye cennet garanti belgesini vereceksin ki cennette mevki makamını kişi kendi belirlesin.
    CENNET GARANTİ BELGESİ...KATİ DELİLLERİYLE.
    http://namenstr8bredahollanda.blogspot.nl/2017/01/cennet-garanti-belgesi.html
    ***
    EBEDİ HAYATTA KALİTELİ YAŞAM ELDE ETMEK İÇİN YAPACAĞIN PAYLAŞIM.İNSANLIĞIN MENFAAT'INA GEREKLİ BİLGİLER.
    http://namenstr8bredahollanda.blogspot.nl/2017/01/insanligin-menfaatina-gerekli.html
    ***
    Kişi inandı ve inancının kurallarını uyguladığı zaman verimli olur.uygulamazsa zalim olur.
    Zaten yaratıcıda yaratmış olduğu insanlığa bu özellikleri ruhundan üflediği gibi peşisıra arkasından peygamberler göndererek çözümünü ve karşılığında mükafat ve cezasını kullanma kılavuzunda belirtti.
    ***
    ÇÖZÜM.
    EŞYA,BAZ,ÖLÇÜ ALINDIĞINDA...
    http://namenstr8bredahollanda.blogspot.nl/2017/05/esyabazolcu-alindiginda.html
    Bu gün 2017 bilim ve teknolojinin açığa vurduğu şeyleri 1400 sene evvel Muhammed sas vahiy alarak bir çok şeyi ayet olarak açıklamıştır.
    http://namenstr8bredahollanda.blogspot.nl/2017/03/bu-gun-2017-bilim-ve-teknolojinin-acga.html
    http://evrenseldusunce1.blogspot.nl/2017/04/yoksa-siz-modernlestirilemeyenlerdenmis.html
    ***
    ŞİRK...: Akide sahih olmayınca, ibadet de sahih olmaz.
    http://meerstr11.blogspot.nl/2017/01/okuogrenistikametini-belirle-akide.html
    ***
    Aksi takdirde; ne sahte ilâhlar tanınmazsa reddedilmeleri mümkün olur, ne de Allah gereği gibi tanınmazsa tevhit/tek ilah inancı kalplere yerleşebilir.
    Asıl olan. vakıanın eşyadaki özellikleri ile olan ilişkileridir.
    http://namenstraat8bredahollanda.blogspot.nl/2016/01/asl-nedir1-kok-esas-temel-kaide-asl.html?spref=fb
    Bu tarifin dışıda kalan kişi LA İLAHE İLLALLAH MUHAMMEDİN RESULALLAH Demiş olmuyor.
    sadece LA İLAHE İLLALLAH DEMİŞ OLUYOR.Bu sözü kafirlerde söylüyor.
    Not.Ahirette Amelde cahillik Mazeret olarak gecer ama itikatta cahillik mazeret olarak gecmez.)
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=387148201736587&id=100013242319421&pnref=story
    ***

    Not.Kişinin kendisinde bulunan eski fakat yanlış olan bilginin,Yeni duyduğu doğru bilgiyi HAZMETME si zordur.Süt içen bebeğe yemek sunulması gibi.
    Hatalı olmayan alim yoktur.Bizim dikkate alacağımız İslami akide konusu.Allâh, senin hakikatindir, özündür, varlığındır.
    ******************Sözü çok tehlikelidir.Yanlıştır.*******************
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=313021395815935&id=100013242319421
    http://www.istekuran.com/index.php/5-fatiha-acis-suresi

    YanıtlaSil
  22. HİÇ MERAK ETTİNİZ Mİ ?***Sübhane rabbiye'l-a'lâ ve sübhane rabbiye'l-azîm Neden çok söyleriz.?
    http://meerstr11.blogspot.nl/2017/01/hic-merak-ettiniz-mi-subhane-rabbiyel.html
    YARATICININ VARLIĞININ KANITLANMASINDA KULLANILAN MODERN DELİLLER
    http://namenstr8bredaholland.blogspot.nl/2017/01/yaraticinin-varliginin-kanitlanmasinda.html
    https://www.youtube.com/watch?v=lVItMts1Z3w
    İNSANDAKİ HALLER..(EŞYADAKİ ÖZELLİKLER.) DEN BAZIL...
    http://meerstr11.blogspot.nl/2017/01/insandaki-halleresyadaki-ozellikler-den.html
    Bu gün 2017 bilim ve teknolojinin açığa vurduğu şeyleri 1400 sene evvel Muhammed sas vahiy alarak bir çok şeyi ayet olarak açıklamıştır.
    http://namenstr8bredahollanda.blogspot.nl/2017/03/bu-gun-2017-bilim-ve-teknolojinin-acga.html
    Cenneti kazanmak onay ve red meselesidir.
    http://namenstr8bredahollanda.blogspot.nl/2017/01/cennet-garanti-belgesi.html
    ŞİRK...: Akide sahih olmayınca, ibadet de sahih olmaz. ..
    http://meerstr11.blogspot.nl/2017/01/okuogrenistikametini-belirle-akide.html
    Ey insanoğlu...! Fazla dünya kokuyorsun.
    http://namenstr8bredahollanda.blogspot.nl/2017/02/ey-insanoglu.html
    “Kuşkusuz, Allah hiçbir toplumun durumunu, onlar kendilerinde olanı değiştirmedikçe değiştirmez.”(Rad 11)


    Not.Kişinin kendisinde bulunan eski fakat yanlış olan bilginin,Yeni duyduğu doğru bilgiyi HAZMETME si zordur.Süt içen bebeğe yemek sunulması gibi.
    Hatalı olmayan alim yoktur.Bizim dikkate alacağımız İslami akide konusu.Allâh, senin hakikatindir, özündür, varlığındır.
    *****************Sözü çok tehlikelidir.Yanlıştır.******************
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=313021395815935&id=100013242319421&pnref=story
    http://www.istekuran.com/index.php/8-87-a-la-suresi-en-yuce-suresi

    YanıtlaSil
  23. De ki; «Ruh Rabbimin tekelinde olan bir olgudur. Size bilginin çok az bir bölümü verilmiştir.
    http://namenstraat8bredahollanda.blogspot.nl/2015/01/ruh-hakkinda-sana-ruh-hakknda-soru.html
    İNSANDAKİ HALLER..(EŞYADAKİ ÖZELLİKLER.)
    http://meerstr11.blogspot.nl/2017/01/insandaki-halleresyadaki-ozellikler-den.html
    DÜNYA OLDU BİR KÖY, EY İNSANOĞLU HEDEFİNİ İSTİKAMETİNİ BELİRLE.
    http://namenstr8bredahollanda.blogspot.nl/2017/11/dunya-oldu-bir-koy-ey-insanoglu.html
    Kur’an çalışmalarında Rabbimizin vahiyinde de vurgulamış olduğu akıl, düşünce ve inanç birlikteliği kendisinde bir bütün olarak tekamüle ulaşmış herkesin bu işten sorumlu olduğudur. Bu sorumluluk sahibi kişilerin istişare emri gereğince birlikte hareket etmeleri bir ekip oluşturmaları gereklidir ve ekip çalışması bireysel bir çalışmaya nazaran elbetteki pek çok açıdan kolaylıklar sağlamaktadır. Ekip olmak imkanlı olmaktır. Lakin bu imkanı elde edememiş olan tüm akıl, düşünce ve inanç dengesini yakalayabilmiş olan insanlar da, bireysel de olsalar/kalsalar “emri bil maruf, nehyi anil münker” sorumlulukları gereğince vahiy çalışmaları yapmakla yükümlüdürler.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=390533068064767&id=100013242319421&pnref=story
    Kısacası oran maddenin kendisinden kaynaklanmamaktadır. Aksi takdirde madde, dilediği gibi etkileme ve etkilenme gücüne sahip olurdu. Bu oran elbette ki maddenin dışında belirlenmektedir. Bu durumda da madde, madde üzerinde etki bırakacak ve madde için belirli oranı tesbit edecek olana muhtaç olmuş olur. Bu oran madde dışında bir varlık tarafından tayin edilmektedir. Dolayısıyla madde başkasına muhtaçtır. Öyleyse madde ezeli değildir. Çünkü başlangıcı ve sonu olmayan, başkasına muhtaç olmayan, bütün şeylerin kendisine muhtaç olan varlık demektir. Maddenin başkasına muhtaç olması, maddenin ezeli olmadığının kesin delilidir. Öyleyse madde yaratılmıştır.
    İslâm Akidesi
    http://www.hilafet.com/kitaplar/islam_sahsiyeti/index.htm
    http://namenstr8bredaholland.blogspot.nl/2017/01/yaraticinin-varliginin-kanitlanmasinda.html
    https://www.youtube.com/watch?v=djz-LqhNB4A

    YanıtlaSil
  24. RUH.(Eşyadaki özellik.)
    Ruh eşyadaki özelliktir.insanda eşya olduğundan dolayı insanlar bu durumu haller olarak belirlemişlerdir.
    Bundan (2017) 300 sene kadar evvel elementler bulunmadan önce insanlık için gayb olan Ruh tarifi bu gün ilim ve teknoloji sayesinde açıklanmıştır.
    Peygamber sas zamanındaki kişiler için ruh gaybtır. Çünkü kişiye algılayabileceği yüklenir.
    İNSANIN EŞYA OLUŞUNUN DELİLİ.
    http://namenstr8bredaholland.blogspot.nl/2017/01/insanin-esya-olusunun-delili.html
    Bedenimizi oluşturan elementlerden bazıları (Oligo elementler)
    http://namenstr8bredaholland.blogspot.nl/2017/01/element-nedir-elementin-ozellikleri.html
    Bu gün 2017 bilim ve teknolojinin açığa vurduğu şeyleri 1400 sene evvel Muhammed sas vahiy alarak bir çok şeyi ayet olarak açıklamıştır.
    http://namenstr8bredahollanda.blogspot.nl/2017/03/bu-gun-2017-bilim-ve-teknolojinin-acga.html
    “Sana rûhtan sorarlar; de ki: ‘Rûh, Rabbimin emrindendir, size ilimden yalnızca az bir şey verilmiştir” (İsrâ 85).
    https://777has444.blogspot.nl/2016/11/ruh-uzerine.html?showComment=1496307655181#c8578572492775803244
    İNSANDAKİ HALLER..(EŞYADAKİ ÖZELLİKLER.) DEN BAZIL...
    http://meerstr11.blogspot.nl/2017/01/insandaki-halleresyadaki-ozellikler-den.html
    Ruh-İblis-Çamurdan yaratma ?
    http://www.istekuran.com/index.php/sorular-kurandan-cevaplar/ruh-iblis-camurdan-yaratma


    “Kuşkusuz, Allah hiçbir toplumun durumunu, onlar kendilerinde olanı değiştirmedikçe değiştirmez.”(Rad 11)

    Not.Kişinin kendisinde bulunan eski fakat yanlış olan bilginin,Yeni duyduğu doğru bilgiyi HAZMETME si zordur.Süt içen bebeğe yemek sunulması gibi.
    Hatalı olmayan alim yoktur.Bizim dikkate alacağımız İslami akide konusu.Allâh, senin hakikatindir, özündür, varlığındır.
    *****************Sözü çok tehlikelidir.Yanlıştır.****
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=313021395815935&id=100013242319421&pnref=story

    YanıtlaSil
  25. Kaidelerden başlamak gerekir.EŞYA BAZ,ÖLÇÜ ALINDIĞINDA.
    Asıl olan. vakıanın eşyadaki özellikleri ile olan ilişkileridir.
    http://namenstraat8bredahollanda.blogspot.nl/2016/01/asl-nedir1-kok-esas-temel-kaide-asl.html?spref=fb
    İnsanın kalkınması için külli fikre ve fikri kaideye ihtiyacı vardır…Bu fikir veya fikri kaide, eşya hakkındaki mefhumları verir…
    Eşya hakkındaki mefhumlar, insanın davranışlarını düzenler
    http://meerstr11.blogspot.nl/2017/01/rasidi-hilafet-istiyorum-kaideler-ve.html
    İNSANDAKİ HALLER..(EŞYADAKİ ÖZELLİKLER.) DEN BAZIL...
    http://meerstr11.blogspot.nl/2017/01/insandaki-halleresyadaki-ozellikler-den.html
    Kuran ve sünnet bu günün insanının anlayabileceği ilim ve teknoloji ışığında tefsir, açıklama yapılması gerekir.
    Örnek olarak ilk baştaki la ilahe illallahı ele alalım.
    İlla Allah diyoruz da kimin Allah tarifini onaylıyoruz oraya bir bakalım.
    http://bredaholland.blogspot.nl/2017/11/onemli-onemli-onemli-kuran-ve-sunnet-bu.html
    Ben zaten cennetliğim...Kesin deliller ile
    http://namenstr8bredahollanda.blogspot.nl/2017/07/ben-saten-cennetligimkesin-deliller-ile.html
    EBEDİ HAYATTA KALİTELİ YAŞAM ELDE ETMEK İÇİN
    http://namenstr8bredahollanda.blogspot.nl/2017/01/insanligin-menfaatina-gerekli.html
    http://islamvehayat.com/vahdetin-onundeki-en-onemli-engel_m1822.html

    YanıtlaSil
  26. Ayetleri tam anlamadan “1000 yıldır alimler ne demişse doğru odur, Kuran’dan yeni bir şeyler anlaşılamaz” diyenler iblisin tuzağına düşenlerdir. Peygamber de ilk çıktığında “1000 yıllık alimlerin put inancını çürütmek Muhammed’e mi düştü” demişler ve beyinlerine iblisin ektiği bu hatalı fikrin peşinden gitmişlerdir.
    ***
    Bu gün 2017 bilim ve teknolojinin açığa vurduğu şeyleri 1400 sene evvel Muhammed sas vahiy alarak bir çok şeyi ayet olarak açıklamıştır.
    http://namenstr8bredahollanda.blogspot.nl/2017/03/bu-gun-2017-bilim-ve-teknolojinin-acga.html
    ŞEYTANIN GİZLENDİĞİ KÖŞE BAŞI...!
    http://meerstr11.blogspot.nl/2017/01/seytanin-gizlendigi-kose-basi.html
    ŞEYTAN, İNSAN VE MÜSLÜMAN KILIĞINA GİREBİLİR….2
    https://vimeo.com/196939999
    İnsanın kalkınması için külli fikre ve fikri kaideye ihtiyacı vardır…Bu fikir veya fikri kaide, eşya hakkındaki mefhumları verir…
    Eşya hakkındaki mefhumlar, insanın davranışlarını düzenler
    http://meerstr11.blogspot.nl/2017/01/rasidi-hilafet-istiyorum-kaideler-ve.html
    RUH.(Eşyadaki özellik.)
    Ruh eşyadaki özelliktir.insanda eşya olduğundan dolayı insanlar bu durumu haller olarak belirlemişlerdir.
    http://meerstr11.blogspot.nl/2017/01/insandaki-halleresyadaki-ozellikler-den.html
    https://vahiydini.wordpress.com/2014/12/12/iblis-ve-seytan-nedir-allah-ibisle-ortaklik-edip-insanlari-saptimakta-midir/comment-page-1/#comment-61

    YanıtlaSil
  27. İNSANDAKİ HALLER..(EŞYADAKİ ÖZELLİKLER.) DEN BAZILARI.
    http://meerstr11.blogspot.nl/2017/01/insandaki-halleresyadaki-ozellikler-den.html
    Hırs, başarıya giden yoldur. İnatçılık, sizi amacınıza ulaştıracak araçtır. – Bill Bradley

    https://girisimle.com/hirsli-bir-insandan-asla-duymayacaginiz-6-sey/

    YanıtlaSil
  28. Kadir gecesi peygamberimizin Kur’an ile ilk kez tanıştığı gecedir.
    Kesin olarak bilinen şudur ki, Kadir gecesi Kur’an’ın inmeye başladığı ilk gecedir.
    ******************************************
    RUH.(Eşyadaki özellik.)
    Ruh eşyadaki özelliktir.insanda eşya olduğundan dolayı insanlar bu durumu haller olarak belirlemişlerdir.
    Bundan (2017) 300 sene kadar evvel elementler bulunmadan önce insanlık için gayb olan Ruh tarifi bu gün ilim ve teknoloji sayesinde açıklanmıştır.
    Peygamber sas zamanındaki kişiler için ruh gaybtır. Çünkü kişiye algılayabileceği yüklenir.
    https://plus.google.com/u/0/109838719669290377148/posts/endvdn9wc3d

    GENELDE İNSANLIĞIN ÖZELDE MÜSLÜMANLIĞIN YOL AYIRIMI.
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=354922174959190&set=rpd.100013242319421&type=3&theater

    Asıl olan. vakıanın eşyadaki özellikleri ile olan ilişkileridir.
    http://namenstraat8bredahollanda.blogspot.nl/2016/01/asl-nedir1-kok-esas-temel-kaide-asl.html?spref=fb

    XXXXXXXXXXXXXXXXXX
    “Kuşkusuz, Allah hiçbir toplumun durumunu, onlar kendilerinde olanı değiştirmedikçe değiştirmez.”(Rad 11)

    Not.Kişinin kendisinde bulunan eski fakat yanlış olan bilginin,Yeni duyduğu doğru bilgiyi HAZMETME si zordur.Süt içen bebeğe yemek sunulması gibi.
    Hatalı olmayan alim yoktur.Bizim dikkate alacağımız İslami akide konusu.Allâh, senin hakikatindir, özündür, varlığındır.
    ***Sözü çok tehlikelidir.Yanlıştır.**
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=313021395815935&id=100013242319421
    http://www.istekuran.com/index.php/25-kadr-olcme-kiymet-suresi

    YanıtlaSil
  29. Bu gün 2017 bilim ve teknolojinin açığa vurduğu şeyleri 1400 sene evvel Muhammed sas vahiy alarak bir çok şeyi ayet olarak açıklamıştır.
    http://namenstr8bredahollanda.blogspot.nl/2017/03/bu-gun-2017-bilim-ve-teknolojinin-acga.html
    Bedenimizi oluşturan elementlerden bazıları (Oligo elementler)
    http://namenstr8bredaholland.blogspot.nl/2017/01/element-nedir-elementin-ozellikleri.html

    XXXXXXXXXXXXXXXXXX
    “Kuşkusuz, Allah hiçbir toplumun durumunu, onlar kendilerinde olanı değiştirmedikçe değiştirmez.”(Rad 11)

    Not.Kişinin kendisinde bulunan eski fakat yanlış olan bilginin,Yeni duyduğu doğru bilgiyi HAZMETME si zordur.Süt içen bebeğe yemek sunulması gibi.
    Hatalı olmayan alim yoktur.Bizim dikkate alacağımız İslami akide konusu.Allâh, senin hakikatindir, özündür, varlığındır.
    ***Sözü çok tehlikelidir.Yanlıştır.**
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=313021395815935&id=100013242319421
    http://www.istekuran.com/index.php/36-tarik-suresi

    YanıtlaSil
  30. Kader ise; insanın ortaya çıkardığı, ateşin yakması, bıçağın kesmesi gibi eşyada bulunan özelliklerdir. Bu özellikler ise duyuların idrak edebildiği hissedilebilir şeylerdir. Öyleyse kaderin delili de aklidir.
    http://islamdevleti.info/kitaplar/Islam_Sahsiyeti_Cilt_1/05.htm
    http://huseyinsas.blogspot.nl/2016/05/akil-bu-gibi-genel-tanimlar-kisinin.html
    http://islamdevleti.info/kitaplar/Islam_Sahsiyeti_Cilt_1/10.htm
    http://meerstr11.blogspot.nl/2017/01/insandaki-halleresyadaki-ozellikler-den.html
    https://www.youtube.com/watch?v=Y25PzK5q77c

    YanıtlaSil
  31. Meryem: “Benim nasıl delikanlım olabilir? Bana hiçbir beşer dokunmamıştır. Ben bir yasa tanımaz/iffetsiz biri de değilim” dedi.
    https://www.youtube.com/watch?v=cWgAUHWwYNw
    https://www.youtube.com/results?search_query=MUC%C4%B0ZE+MERYEM+OKUYAN
    http://meerstr11.blogspot.nl/2017/01/insandaki-halleresyadaki-ozellikler-den.html
    Bu gün 2017 bilim ve teknolojinin açığa vurduğu şeyleri 1400 sene evvel Muhammed sas vahiy alarak bir çok şeyi ayet olarak açıklamıştır.
    http://namenstr8bredahollanda.blogspot.nl/2017/03/bu-gun-2017-bilim-ve-teknolojinin-acga.html
    DÜNYA OLDU BİR KÖY, EY İNSANOĞLU HEDEFİNİ İSTİKAMETİNİ BELİRLE.
    http://namenstr8bredahollanda.blogspot.nl/2017/11/dunya-oldu-bir-koy-ey-insanoglu.html

    XXXXX
    “Kuşkusuz, Allah hiçbir toplumun durumunu, onlar kendilerinde olanı değiştirmedikçe değiştirmez.”(Rad 11)

    Not.Kişinin kendisinde bulunan eski fakat yanlış olan bilginin,Yeni duyduğu doğru bilgiyi HAZMETME si zordur.Süt içen bebeğe yemek sunulması gibi.
    Hatalı olmayan alim yoktur.Bizim dikkate alacağımız İslami akide konusu.Allâh, senin hakikatindir, özündür, varlığındır.
    ***Sözü çok tehlikelidir.Yanlıştır.**
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=313021395815935&id=100013242319421
    http://www.istekuran.com/index.php/44-meryem-suresi

    YanıtlaSil
  32. İnsanın kalkınması için külli fikre ve fikri kaideye ihtiyacı vardır…Bu fikir veya fikri kaide, eşya hakkındaki mefhumları verir…
    Eşya hakkındaki mefhumlar, insanın davranışlarını düzenler
    Asıl olan. vakıanın eşyadaki özellikleri ile olan ilişkileridir.
    http://namenstraat8bredahollanda.blogspot.nl/2016/01/asl-nedir1-kok-esas-temel-kaide-asl.html?spref=fb
    http://meerstr11.blogspot.nl/2017/01/insandaki-halleresyadaki-ozellikler-den.html

    YanıtlaSil
  33. kader ise; insanın ortaya çıkardığı, ateşin yakması, bıçağın kesmesi gibi eşyada bulunan özelliklerdir. bu özellikler ise duyuların idrak edebildiği hissedilebilir şeylerdir. öyleyse kaderin delili de aklidir.
    http://islamdevleti.info/kitaplar/islam_sahsiyeti_cilt_1/05.htm
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=411514279299979&id=100013242319421&pnref=story
    http://meerstr11.blogspot.nl/2017/01/insandaki-halleresyadaki-ozellikler-den.html
    http://www.dinihaberler.com/o-kader-baska-kader-makale,4721.html

    YanıtlaSil
  34. Bu, insanın en belirgin özelliklerinden biridir. Fakat bununla beraber bu özellik insanın en büyük özelliği değildir. En üstün ayırıcı vasfı olmadığı gibi. İnsanda Allah’ın ruhundan gelen, hayret verici bir ateş parçası da vardır. Bu insanın kendine has olan ruhudur. Bu ruh insanı varlığın güzelliğine ve varlığı yaratanın güzelliğine götürür. Ve ona hiçbir sınırı olmayan mutlak varlık ile temasa geçişinden kaynaklanan güzel ve mutlu anlar bağışlar. Tabi ki bu, evrendeki güzelliğin kaynakları ile temasa geçtikten sonra gerçekleşebilir.

    Bu, insanın mahiyetini anlayamadığı ruhtur. İnsan kavrayabileceği somut gerçekleri daha yeterince kavrayamadığı halde bunu nasıl kavrayabilir, nasıl tanıyabilir? İnsan bu ruh sayesinde yeryüzünde yaşadığı halde sevincin ve üstün saadetin kaynağına erişebilir. Bu ruh onu yüceler âlemi ile temasa geçirir. Onu cennetlerdeki sonsuz hayata kendisi için belirlenen güzel hayata hazırlar. Bu mutlu dünyada ilahi güzelliğe bakmaya hazırlar.

    İşte, bu ruh… Yüce Allah’ın insana en büyük hediyesidir, bağışıdır. İnsanı insan yapan da budur. Allah’ın adı ile kendisine hitap ettiği de budur. “Ey insan!“ Utandırıcı şekilde kendisini kınaması da bu özelliğinden kaynaklanmaktadır. “Engin kerem sahibi Rabbine karşı seni aldatan nedir?“ İşte bu Yüce Allah’tan insana doğrudan yöneltilmiş bir sitemdir. Çünkü Yüce Allah ona seslenmekte, o ise kendisinin önünde günahkâr, kusurlu ve gururlu bir şekilde durmaktadır. Allah’ın yüceliğini takdir etmemekte ve O’nun huzurunda edebini takınmamaktadır. Sonra Allah ona büyük nimetini hatırlatmakta, sonra da bu konudaki eksiklerini, edepsizliğini ve gururunu dile getirmektedir.
    http://meerstr11.blogspot.nl/2017/01/insandaki-halleresyadaki-ozellikler-den.html
    http://www.istekuran.com/index.php/82-infitar-suresi

    YanıtlaSil
  35. RUH.(Eşyadaki özellik.)
    Ruh eşyadaki özelliktir.insanda eşya olduğundan dolayı insanlar bu durumu haller olarak belirlemişlerdir.
    http://meerstr11.blogspot.nl/2017/01/insandaki-halleresyadaki-ozellikler-den.html
    HİLÂFET
    http://islamdevleti.info/kitaplar/hilafet/index.htm
    ŞEYTANIN GİZLENDİĞİ KÖŞE BAŞI...!
    http://meerstr11.blogspot.nl/2017/01/seytanin-gizlendigi-kose-basi.html


    XXXXX
    “Kuşkusuz, Allah hiçbir toplumun durumunu, onlar kendilerinde olanı değiştirmedikçe değiştirmez.”(Rad 11)

    Not.Kişinin kendisinde bulunan eski fakat yanlış olan bilginin,Yeni duyduğu doğru bilgiyi HAZMETME si zordur.Süt içen bebeğe yemek sunulması gibi.
    Hatalı olmayan alim ve cemaat yoktur.Bizim dikkate alacağımız İslami akide konusu.Allâh, senin hakikatindir, özündür, varlığındır.
    **Sözü çok tehlikelidir.Yanlıştır.*
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=313021395815935&id=100013242319421
    https://www.youtube.com/watch?v=cbKWuhYHsiE

    YanıtlaSil
  36. Kur’an’a göre Allah’ın varlığı ve birliği konusunda şüphesi olan tek bir canlı, hatta cansız bile yoktur. Birilerinin ateist olduklarını söylemeleri bir Kur’an mümini için en fazla yalan söylemesi anlamına gelir. Ateizm şehir hayatının yetiştirdiği şımarık ve kibirli insanın yalanıdır. Dağda, köyde, doğada 15 dakika geçirebilen hiç kimse kendine bu yalanı söyleyemez.
    ***
    ACIKLAMA:ATAİSTİM DİYENLER YALAN SÖYLEMEKTEDİRLER.VEYA KENDİSİNİ İFADE EDEMEMEKTEDİRLER.
    O ŞURADAN KAYNAKLANMAKTADIR.
    İNSANDA Kİ DUYGULARIN İÇİNDE ÜSTÜN GELME İÇGÜDÜSÜ DUYGUSU MEVCUTTUR.İŞTE DEVREYE O GİRİYOR.
    ÖRNEK,İKİ KİŞİ ALLAH'LA ALAKALI KONUŞUYOR ,MİLLETİN İLGİSİNİ ÇEKEMEYEN ŞAHISTA BU ARADA ALLAH YOK DİYOR VE BÜTÜN ŞİMŞEKLERİ ÜZERİNE ÇEKİYOR (Çünkü her insanın fıtratında Allah inancı
    mevcuttur.)
    http://huseyinsas.blogspot.nl/2013/12/aklima-takilanlar.html
    http://meerstr11.blogspot.nl/2017/01/insandaki-halleresyadaki-ozellikler-den.html
    Sosyal medyanın gündem yaratmadaki gücüne bir kez daha tanıklık ettiğimiz günleri yaşıyoruz.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=427297101055030&id=100013242319421
    Toplumda deizm yayılıyor balonunu şişirenler “bir üfürük de benden” edasıyla birbirleriyle yarışan ilahiyatçı, felsefeci, araştırmacı hocalar oldular.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=427317591052981&id=100013242319421
    http://www.superhaber.tv/canli-yayinda-kuran-tahrifi-108011-makale

    YanıtlaSil
  37. Marx kaderin altında bir kader vardır diyerek irade marifetiyle altüst ettiği kader inancını Hegel’den tevarüs etmiştir. Onda önce vahdet’ten kesrete geçilir. Kainatta varlık cilvelenir ve kesretten çıkılarak tekrar vahdete ulaşılır. Tanrı’nın tarih aynasında gördüğü kendidir (Zatından Zatına tecelli). Bakan da bakılan da birdir. Gözünü kapattığında ise tarihin sonu gelir.
    ***
    Yanlış bakış açılarına sahip olduklarından yanlış hükümler var olmuştur.
    Bugün "New Age Dini(Yeni Çağ Dini)'', dünyada gittikçe yaygınlaştırılan bir "lego dini"dir.
    http://namenstraat8bredahollanda.blogspot.nl/2016/04/vahdeti-vucut-felsefesi-new-age.html
    Kişi hüküm verirken verdiği konu hakkında bilgisi noksan eksik olursa hükümde yanlış olur
    http://namenstr8bredaholland.blogspot.nl/2017/01/kisi-hukum-verirken-verdigi-konu.html
    İŞTE TAM DA BU İSABETLİ BAKIŞ AÇISI.... Düşün (Fikir, Zihnî Faaliyet.)gerçek olma halidir yaşam ve siz nasıl isterseniz de öyle olacaktır yaşamınız.-
    http://bredaholland.blogspot.nl/2018/04/iste-tam-da-bu-isabetli-bakis-acisi.html
    Not.Kader eşyadaki özelliktir.
    http://meerstr11.blogspot.nl/2017/01/insandaki-halleresyadaki-ozellikler-den.html
    EŞYANIN KAİDELER ARACILIĞI İLE DİLE GELMESİ...!
    Bu modeli sunmadıkça da her Müslüman kendisine göre mesuldür. Tabii ki sıradan bir insanın sorumluluğu bellidir. Ancak özellikle entelektüeller, ilahiyatçılar, fikir adamları, mütefekkirler birinci derecede sorumludurlar. Devlet adamlarından, yöneticilerden daha fazla sorumludurlar. Bu sorumluluk aşağıya doğru gidiyor. Herkes İslam hakkında ne kadar bilgiliyse o derece sorumludur.
    namenstr8bredahollanda.blogspot.nl/2017/03/bu-gun-2017-bilim-ve-teknolojinin-acga.html
    https://www.facebook.com/mucahitbilici.net/posts/1897849956922469

    YanıtlaSil
  38. DOĞRU BİLDİĞİMİZ YANLIŞLAR
    Deveye boynun eğri, demişler; nerem doğru ki, demiş
    RUH.(Eşyadaki özellik.)
    Ruh eşyadaki özelliktir.insanda eşya olduğundan dolayı insanlar bu durumu haller olarak belirlemişlerdir.
    http://meerstr11.blogspot.nl/2017/01/insandaki-halleresyadaki-ozellikler-den.html
    KAFİR NE DEMEK...İNCELE ARAŞTIR...SENDEKİ YANLIŞ BİLGİLERİN DOĞRUSUNU ÖĞREN.!
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=434446000340140&id=100013242319421
    Cenneti kazanmak onay ve red meselesidir.
    http://namenstr8bredahollanda.blogspot.nl/2017/01/cennet-garanti-belgesi.html
    EŞYANIN KAİDELER ARACILIĞI İLE DİLE GELMESİ ...!
    https://vimeo.com/groups/529997
    https://www.youtube.com/watch?v=pLiQTDXqTR4

    YanıtlaSil
  39. Dinle, yoksa dilin seni sağır eder. Yüzleş, yoksa kalbin seni esir eder. Anla, yoksa zihnin seni deli eder…

    Bedenimizi oluşturan elementlerden bazıları (Oligo elementler)
    http://namenstr8bredaholland.blogspot.nl/2017/01/element-nedir-elementin-ozellikleri.html
    İNSANIN EŞYA OLUŞUNUN DELİLİ.
    http://namenstr8bredaholland.blogspot.nl/2017/01/insanin-esya-olusunun-delili.html
    Kişi hüküm verirken verdiği konu hakkında bilgisi noksan eksik olursa hükümde yanlış olur.
    http://namenstr8bredaholland.blogspot.nl/2017/01/kisi-hukum-verirken-verdigi-konu.html
    Ruh eşyadaki özelliktir.insanda eşya olduğundan dolayı insanlar bu durumu haller olarak belirlemişlerdir.
    http://meerstr11.blogspot.nl/2017/01/insandaki-halleresyadaki-ozellikler-den.html
    Ey mü’minler! Bir topluluğa olan kininiz, sizi adâletsizliğe götürmesin.
    5/MÂİDE-8:
    XXXXX
    “Kuşkusuz, Allah hiçbir toplumun durumunu, onlar kendilerinde olanı değiştirmedikçe değiştirmez.”(Rad 11)

    Not.Kişinin kendisinde bulunan eski fakat yanlış olan bilginin,Yeni duyduğu doğru bilgiyi HAZMETME si zordur.Süt içen bebeğe yemek sunulması gibi.
    Hatalı olmayan alim ve cemaat yoktur.Bizim dikkate alacağımız İslami akide konusu.Allâh, senin hakikatindir, özündür, varlığındır.
    *Sözü çok tehlikelidir.Yanlıştır.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=313021395815935&id=100013242319421
    https://www.facebook.com/hakkiyilmaz.teybinulkuran/videos/1400555710045655/

    YanıtlaSil
  40. Ben, bildiklerimizle değil de bilmediklerimizle biraz kendimizi anlamaya çalışalım diye düşünüyorum.
    https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=6838108470804877992#allposts/src=sidebar
    http://bredaholland.blogspot.nl/2018/05/kavram-kargasasi.html
    ***
    Özellikle Lipman’ın “Philosophy for Children” (Çocuklar İçin Felsefe) akımı ilkokul düzeyinde felsefe eğitiminin nasıl yararlı olacağını fazlasıyla kanıtladı.
    Yeni Nesillere Duyurulur...!
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=340331669751574&id=100013242319421
    ***
    Thomas Hobbes, insanları diğer hayvanlardan ayıran iki özelliğin akıl ve merak olduğunu söylüyor;
    İNSANDAKİ HALLER..(EŞYADAKİ ÖZELLİKLER.) DEN BAZIL...
    http://meerstr11.blogspot.nl/2017/01/insandaki-halleresyadaki-ozellikler-den.html
    DUYGULARLA NETİCE ELDE ETMEK.
    ÖVMEK VE YERMEK. EŞYADAKİ ÖZELLİKLERDENDİR. ÖLÇÜ OLARAK KULLANILIR.
    https://www.youtube.com/watch?v=9X0J75vwQ5o
    Yaşam felsefesi ve etik sorulara çok ilgim vardı. Yaşamın anlamı üzerine özellikle çok ilgileniyordum ve bunun felsefecilerin tartıştığı bir konu olduğunu biliyordum.
    ***VE ŞU BAKIŞ AÇISINA VARDIM.***
    http://namenstr8bredahollanda.blogspot.nl/2018/05/eleman-araniyordolgun-ucretmaas.html

    Not.Merak, günümüzde bir yandan bilgiye ulaşmak konusunda değerli; ama öte yandan da fazla merak etmek tehlikeli olarak da görülüyor.AYNI HIRSDA OLDUĞU GİBİ.(Duyguların çoğu yanlış aksettirilmiş insanlığa)
    http://bredaholland.blogspot.nl/2018/01/hrs-basarya-giden-yoldur.html

    https://dusunbil.com/merak-insani-insan-yapar/

    YanıtlaSil
  41. Platon’a göre,
    yaratalış olarak ruha komutanlık, efendilik verilmişken bedene kölelik,
    boyun eğme verilmiştir. Ruh akla sahiptir, beden bundan mahrumdur
    Sokrates’in inancına göre,
    “sorgulanmamış bir yaşam süren” insanların hayatı kendi ellerinde ya da
    kendi kontrollerinde değildir; onların denetimi dışarıdan gelmektedir.
    ***
    RUH.(Eşyadaki özellik.)
    Ruh eşyadaki özelliktir.insanda eşya olduğundan dolayı insanlar bu durumu haller olarak belirlemişlerdir.
    http://meerstr11.blogspot.com/2017/01/insandaki-halleresyadaki-ozellikler-den.html
    EŞYANIN KAİDELER ARACILIĞI İLE DİLE GELMESİ...!
    http://namenstr8bredahollanda.blogspot.com/2018/05/eleman-araniyordolgun-ucretmaas.html
    Not.Bedenimizi oluşturan elementlerden bazıları (Oligo elementler)
    http://namenstr8bredaholland.blogspot.com/2017/01/element-nedir-elementin-ozellikleri.html

    http://www.sbd.aku.edu.tr/arsiv/c15s1/c15s1b9mustafakaya.pdf
    https://plus.google.com/109838719669290377148/posts/9L1k5qRNhrh
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=447417592376314&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  42. Bugün, hiçbir zaman göremeyeceğimiz şeylerin var olduğu düşüncesini kimse sorgulamıyor.”
    Kavramına sahip olunmayan şey görülemez. Nasıl ki teleskop olmadan uzak cisimler, mikroskop olmadan küçük cisimler çıplak göz tarafından görülemez ise, aklın gözü olan, ona teleskop ve mikroskop hizmeti veren kavramlar olmadan da akıl göremez; öte bir deyişle, akıl yalnızca kavramına sahip olduğu şeyi görebilir.
    İhsan Fazlıoğlu
    http://meerstr11.blogspot.com/2017/01/akil-bu-gibi-genel-tanimlar-kisinin.html
    İNSANIN EŞYA OLUŞUNUN DELİLİ.
    http://namenstr8bredaholland.blogspot.com/2017/01/insanin-esya-olusunun-delili.html
    Bedenimizi oluşturan elementlerden bazıları (Oligo elementler)
    http://namenstr8bredaholland.blogspot.com/2017/01/element-nedir-elementin-ozellikleri.html
    İNSANDAKİ HALLER..(EŞYADAKİ ÖZELLİKLER.)
    http://meerstr11.blogspot.com/2017/01/insandaki-halleresyadaki-ozellikler-den.html
    Akla güvenmeyen Kur’an’a da güvenmez. Kur’an’ın Kur’an’lığını akıl ispat etmektedir
    https://twitter.com/profhuseyinatay/status/1005569062179672066
    2018.AKLİ DELİL .Allah'ın ilmi yönden ispatı.
    http://bredaholland.blogspot.com/2018/04/tevhit2018.html
    https://wol.jw.org/tr/wol/d/r22/lp-tk/102000601

    YanıtlaSil
  43. Bocalamanın alemi yok.!
    Şu bakış açısına geldiğin zaman her şey netleşir.
    RUH.(Eşyadaki özellik.)
    Ruh eşyadaki özelliktir.insanda eşya olduğundan dolayı insanlar bu durumu haller olarak belirlemişlerdir.
    http://meerstr11.blogspot.com/2017/01/insandaki-halleresyadaki-ozellikler-den.html
    http://namenstr8bredaholland.blogspot.com/2017/01/insanin-esya-olusunun-delili.html
    http://namenstr8bredaholland.blogspot.com/2017/01/element-nedir-elementin-ozellikleri.html
    https://www.youtube.com/watch?v=KYa07Vii28s
    https://www.youtube.com/watch?v=jq80I3HeJhE

    YanıtlaSil
  44. Diğer taraftan Shadbolt, “bilincin ve farkındalığın kıvılcımı zihnimizin içinde bir yerlerde. Bunun nereden geldiğini bilmiyoruz. Sahip olduğumuz karmaşıklık bir şekilde bilincin ortaya çıkmasını sağlıyor." diyor.
    ***
    Kavramına sahip olunmayan şey görülemez. Nasıl ki teleskop olmadan uzak cisimler, mikroskop olmadan küçük cisimler çıplak göz tarafından görülemez ise, aklın gözü olan, ona teleskop ve mikroskop hizmeti veren kavramlar olmadan da akıl göremez; öte bir deyişle, akıl yalnızca kavramına sahip olduğu şeyi görebilir.
    http://meerstr11.blogspot.com/2017/01/akil-bu-gibi-genel-tanimlar-kisinin.html
    ***
    RUH*
    Eşyadaki özellik*
    İnsanda eşya olduğuna göre,insandaki haller ve bu hallere şekil sima veremezsin ancak tezahürlerinden anlarsın.
    http://meerstr11.blogspot.com/2017/01/insandaki-halleresyadaki-ozellikler-den.html
    http://www.webtekno.com/bilim-haberleri/robotlar-ve-yapay-zeka-hakkinda-bilmemiz-ve-korkmamiz-gerekenler-h9613.html

    YanıtlaSil
  45. Onlar ayaktayken, otururken ve yanları üzerine yatarken Allah’ı anarlar.
    3/ÂLİ İMRÂN-191:
    Şimdi eğri oturalım doğru konuşalım.
    Sana senin anlamadığın dilden konuşsam bir dinler iki dinlersin daha sonra galaya bile almazsın.
    Pekiyi sen senin Yaradanına Namaz kılarak öyle yapmış olmuyor musun.?
    “Biz Âdeme ruhumuzdan üfledik” (Hicr, 15:29)
    Biz ona ruhumuzdan üfledik…” (el-Enbiya, 21/91:
    RUH.(Eşyadaki özellik.)
    Ruh eşyadaki özelliktir.insanda eşya olduğundan dolayı insanlar bu durumu haller olarak belirlemişlerdir.
    http://meerstr11.blogspot.com/2017/01/insandaki-halleresyadaki-ozellikler-den.html
    https://plus.google.com/109838719669290377148/posts/DW3mwa5xWKp

    YanıtlaSil
  46. Dinin hükümleri; insanın fıtratı ve eşyanın tabiatı üzerine bina edilmiştir. Çünkü ilk günden günümüze kadar hiçbir eşyanın tabiatı değişmediği gibi; hiçbir insanın fıtratında da bir değişme olmamıştır.
    ***
    EŞYA,BAZ,ÖLÇÜ ALINDIĞINDA...
    http://namenstr8bredahollanda.blogspot.com/2017/05/esyabazolcu-alindiginda.html
    Eşyaya ilk verilen tabiat ne ise herhangi bir müdahale ile değiştirilmediği sürece her zaman ve zeminde tabiatının hükmünü icra edecek niteli devam etmektedir. Taşın sertliği, ateşin yakıcılığı soğuğun donduruculuğu, şarabın sarhoş ediciliği gibi.
    ÖVMEK VE YERMEK. EŞYADAKİ ÖZELLİKLERDENDİR. ÖLÇÜ OLARAK KULLANILIR.
    https://www.youtube.com/watch?v=9X0J75vwQ5o
    İNSANIN EŞYA OLUŞUNUN DELİLİ.
    http://namenstr8bredaholland.blogspot.com/2017/01/insanin-esya-olusunun-delili.html
    İNSANDAKİ HALLER..(EŞYADAKİ ÖZELLİKLER.) DEN BAZIL...
    http://meerstr11.blogspot.com/2017/01/insandaki-halleresyadaki-ozellikler-den.html
    Din akideden çıkar ve onun her ilkesi “La ilahe İllallah” esasına dayanmak zorundadır. İslam’ın tevhit dini olmasının anlamı budur. Onun ibadeti siyasetinden siyaseti de ibadetinden ayrı düşünülemez.
    ***
    Vakıanın eşyadaki özellikleri ile olan ilişkileri.
    http://meerstr11.blogspot.com/2018/05/vakann-esyadaki-ozellikleri-ile-olan.html
    İnsanların temiz fıtratını bozan fıtrat dini olan İslam değildir. Belki insanlığın onu gale almayarak, kitabı mahcur bırakıp hayatın dışına atan bir yol tutmuş olmalarıdır.
    ***
    ANLATAMIYORUZ...BAKIŞ AÇIMIZ YANLIŞ.2018.DOĞRUSU AŞAĞIDA.
    http://bredaholland.blogspot.com/2018/05/anlatamiyoruzbakis-acimiz-yanlis2018.html
    http://www.iktibascizgisi.com/sabit-din-sabit-seriat/#comment-619

    YanıtlaSil
  47. Allah nasıl maddede bir takım nitelikler yarattıysa, eylemlerimizi de nefslerde yerleşen düşüncelerden yaratmaktadır. Bu yasaları bilen kimse onlara egemen olur. Yaratılışın bu yönü anlaşılırsa, İslam dünyasının sorunları da anlaşılır ve çözülür.
    https://plus.google.com/109838719669290377148/posts/hMpyS7hfSrN
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=467415580376515&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  48. Bir konu hakkında bilgisi çok (doğru) olan cezayı normalden daha fazla alır eğer bilgi yanlış ise neticede yanlış kapıya varır yanlış netice alır.
    İnsan, eşya olmasından dolayı eşyadaki özellik gereği yaptığının neticesi ****İLAHİ ADALET ****olarak tezahür eder.
    RUH.(Eşyadaki özellik.)
    Ruh eşyadaki özelliktir.insanda eşya olduğundan dolayı insanlar bu durumu haller olarak belirlemişlerdir.
    http://meerstr11.blogspot.com/2017/01/insandaki-halleresyadaki-ozellikler-den.html
    Sonra ona biçim verdi, ona kendi ruhundan üfledi ve sizin için kulaklar, gözler ve gönüller yarattı. Ne kadar az şükrediyorsunuz?Secde.9

    “Başınıza her ne musibet gelirse, kendi yaptıklarınız yüzündendir. O, yine de çoğunu affeder.” (42/30)

    “..Bir musîbet size dokununca mı, «bu neden böyle ?» dediniz ! De ki: Bu kendinizdendir. Doğrusu Allah’ın kudreti her şeye yeter…” (3/65)
    13,14.Ve her insanın kendi yaptıklarının karşılıklarını, ayrılmayacak şekilde boynuna doladık. Ve Biz, kıyâmet günü açılmış bulacağı kitabı onun için çıkarırız: “Oku kendi kitabını! Bugün kendi zatın, kendine karşı hesap sorucu olarak sana o yeter!”

    Bu ayetlerde birçok uyarıcı noktaya değinilmiştir. Anlaşılması gereken ilk nokta, “ طائرtair” sözcüğü ile neyin kast edildiğidir. Daha önce de açıklandığı gibi, “tair” kuş demektir. “Kuş”, iğretiliği ifade eder. Nitekim Türkçede “kuş misali” deyimi ile konu edilen şeyin kısa zaman sonra ayrılıp gideceği kastedilir.

    Ayetteki “boynuna” ifadesi ise gereklilikten kinayedir. Meselâ, “Bu işi senin boynuna borç kıldım, bu işi bırakamazsın, bu iş için mutlaka sen gereklisin” anlamındaki bir cümleyi, “Bu işi senin boynuna doladım” şeklinde ifade etmek mümkündür.

    Ayette geçen “kuşun boyuna dolanması” deyimi, bu durumda, insanın bir anda yapıp geçiverdiği amellerinin bile kendisinden ayrılmayacağı, bu amellerin her zaman insanla birlikte olduğu ve ahirette de birlikte olacağı anlamına gelmektedir.

    Diğer taraftan, Arapların “tair” ve “tatayyur” sözcüklerini uğur-uğursuzluk anlamında kullanmalarından hareket ederek “Ve her insanın kendi kuşunu ayrılmayacak şekilde boynuna doladık” ifadesini şu şekilde anlamak da mümkündür: “Biz herkesin kaderini [ölçüsünü, bulacağı karşılığı iyilik ya da kötülük yaptıran etmenleri] kendi boynuna doladık, yapacağı iyi davranışlarla iyi sonuçlara, kötü davranışlarla da kötü sonuçlara ulaşır, yani iyi veya kötü işler sebep ve sonuçlarıyla kişinin kendisindedir.” Çünkü Araplar, yapmak istedikleri herhangi bir işin kendilerini hayra mı şerre mi götüreceğini anlamak için kuşların hâllerine bakarlar; ürkütüldüklerinde veya kendi kendilerine uçtuklarında kuşların sağa, sola veya yukarı doğru uçmalarından manalar çıkarırlar, buna göre de yapacakları işin kendileri için mutluluk veya mutsuzluk doğuracağına karar verirlerdi.

    Sonuç olarak şöyle söylenebilir: Ayette geçen “tair”, insandan sadır olan her türlü davranışlardır. Bunlar kuş gibi uçup gitmezler, kolye gibi herkesin boynuna asılı durumdadırlar:
    ******************************
    İşte, Allah Sübhanehu ve Teâla'nın hem eşyalarda yaratmış olduğu belirli özellikler hem de insanda yarattığı içgüdülere ve uzvi ihtiyaçlara "Kader" ismi verilir.
    "Kader" diye insanın eşyalarda ortaya çıkardığı özelliklere denir.
    http://islamdevleti.info/kitaplar/Islam_Sahsiyeti_Cilt_1/12.htm
    "Kaza" kulların fiilleri, "Kader" ise eşyalardaki özelliklerdir.
    http://islamdevleti.info/kitaplar/Islam_Sahsiyeti_Cilt_1/09.htm
    https://www.youtube.com/watch?v=IIIcckYbyaU
    https://plus.google.com/u/0/109838719669290377148/posts/MUojDFhHKEm
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=467623183689088&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  49. 2018 BU GÜN MÜSLÜMANIN, MÜSLÜMAN OLMAYANIN BÜTÜN PSİKOLOGLARIN KENDİLERİNİN PSİKOLOGA İHTİYACI OLDUĞU KESİN.
    Bu gün insanların çoğu niye yaşadığını bilmiyor.
    https://plus.google.com/109838719669290377148/posts/ZyRiy1Gyxe7
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=479179222533484&id=100013242319421
    https://plus.google.com/u/0/collection/Mt06ME

    YanıtlaSil
  50. Sistem, karmaşayı düzenlemek için vardır. Kurallar, zıt şeyleri ölçmek içindir.
    https://plus.google.com/109838719669290377148/posts/Fvd3ZBQxafd
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=490356478082425&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  51. İYİ VE KÖTÜYÜ UNUTMAMAK HALLERDEN BİR HALDİR.(İnsan eşya olduğuna göre,Eşyadaki bir özelliktir.)(iRAN imparatorluk iken 150.000 kişilik orduyla 10.000 kişilik ordu savaştı ve islam zafer kazandığı günden beri islama düşman hala hazmedemedi.)
    128. Kuran'da NAMAZ_SALAT Namaz Değildir_Duanın Adabı_Duada Haddi Aşmak

    https://plus.google.com/109838719669290377148/posts/QFmU2jwJjvT

    YanıtlaSil
  52. DOĞRU, VAKIASINA MUTABIK BİLGİLER DOĞRULTUSUNDA VAKIAYA BAKIŞ AÇIMIZ.
    Aynı şey, gayret etmediğimiz halde karşımıza çıkan imkânlar için de geçerlidir. Bazen Mevlâ, gayretimizin karşılığını başka yerlerden verebilir. Ya da nimet veya imtihan için bize hiç ummadığımız ve hesapta olmayan fırsatlar sunabilir. İşte o anda bu fırsatların üzerine gitmek yani bunları kovalamak gerekir. Aksi halde bu fırsatlar karşımıza her zaman çıkmaz. Ayrıca Allah’ın verdiği imkânları değerlendirmemenin de bir bedeli vardır.

    https://plus.google.com/u/0/109838719669290377148/posts/WnthqQEJwXp

    YanıtlaSil
  53. İnsan mazeret ve bahane üretendir. Müspet alanlarda bir varlık gösteremeyenler, birtakım bahanelerle kendilerini avuturlar. Nedense kendi kusurlarını görmek istemezler.
    https://plus.google.com/109838719669290377148/posts/NdGkDnA4LaD
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=609789702805768&id=100013242319421&__tn__=-R

    YanıtlaSil
  54. “Tahrîm Suresi 12. ayette Meryem validemize ruhun üflenmesi olayından bahsedilirken “onun içine” anlamına gelen فيه (fîhi) ifadesindeki müzekker (eril) zamir Meryem validemizin genital bölgesi anlamına gelen ferc فرج kelimesine gitmektedir. Aynı ifade Enbiyâ Suresi 91. ayette ise فيها (fîhâ) şeklinde müennes (dişil) zamirle gelmekte ve yine ferc kelimesini göstermektedir. O halde bu ayetler, Meryem validemizin vücudunda dişi üreme organlarının yanısıra onu dölleyebilecek erkek üreme organına ait dokuların da bulunduğuna işaret etmektedirler. Bu da günümüzde hermafrodizm olarak bilinen durumdur. Çünkü bu durumdaki bir kadın aslında tam bir dişidir ve hermafrodit olduğunun kendisi de farkında değildir. Meryem validemiz de böyle olmalıdır. Bu duruma işaret etmesi Kur’an’ın bir mucizesidir.”
    https://plus.google.com/109838719669290377148/posts/WcWNXjcDxbD
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=610841262700612&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  55. Din ve bilimin buluştuğu ortak nokta mı acaba?
    ...Bilim ve Ruh araştırmacılarının bir arada çalışması oldukça önemlidir. İnsanlığın kadim bilgeliğinden kalan doğu ve batının engin ruhsal bilgisi, modern bilim olarak nitelendirilen Parçacık Fiziği ile desteklenir niteliktedir. Dolayısıyla yepyeni araştırmaların ortaya koyduğu sonuçlar iki farklı pencereden insanlığa açıklanarak, insanlığın kendi bilincinin ötesine geçmesine yardımcı olmaktadır.
    İNSANDAKİ HALLER..(EŞYADAKİ ÖZELLİKLER.) DEN BAZILARI.
    Ruh eşyadaki özelliktir.insanda eşya olduğundan dolayı insanlar bu durumu haller olarak belirlemişlerdir.
    https://plus.google.com/109838719669290377148/posts/f6Ghj51ALVw
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=617991938652211&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  56. Son söz olarak korku, insanın hayvanî boyutunun bir eseri olarak bizim insanî aşamaya ulaşmamızın önündeki en büyük engeldir; ancak onu aştığımızda veya aklın kılavuzluğunda irademiz altına aldığımızda insanî boyutun temelini oluşturan bilinç ve sorumluluk aşamasına ulaşmamız mümkün olur.
    https://plus.google.com/109838719669290377148/posts/LceS6p4NEfG
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=620001211784617&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  57. İnsanlığın düşünce yapısının değişimine öncü örnek olacak bir karar.
    Sözkonusu hakaret olarak gösterilen ifadelerin iddianamede ve gerekçeli kararda Emre Erciş'e ait olduğunun kabul edildiğini belirten Sak, buna rağmen benim de o ifadelere "iştirak" ettiğim gerekçesiyle bu ceza veriliyor dedi.
    *
    DOĞRU.
    Kendini sorguladığın zaman bu özelliğin sende var olduğunu göreceksin ve hak vereceksin.
    https://plus.google.com/109838719669290377148/posts/3aNPH6WQG3h
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=623666004751471&id=100013242319421&substory_index=0

    YanıtlaSil
  58. Beyin esnekliği sadece yaralanmalar iyileşirken değil, dış dünyadaki tüm çevresel etkenlere karşı tepki gösterir ve değişikliğe uğrar.
    https://plus.google.com/109838719669290377148/posts/XPreTZ7EXgt
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=623787708072634&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  59. İnsanlığın bilgi üretimi, teknolojinin sağladığı olanaklarla üstel bir şekilde artarken, insanın (bireyin) bilgiyi hazmetme (soğurma) kapasitesi bu artış hızını takip edememektedir.
    Yeni bilginin anlamlandırılması ve bilgi sermayesine dönüştürülmesi “hazmetme kapasitemiz” ile sınırlıdır.
    İNSANDAKİ HALLER..(EŞYADAKİ ÖZELLİKLER.) DEN BAZIL...
    https://plus.google.com/109838719669290377148/posts/CpUVF7r2Mjj
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=629498387501566&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  60. Bu organlara özelliği veren yaratıcı (secde 9)ile açıklık getirmiştir.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=636963493421722&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  61. İnsan, kişisel özelliklerini tanıyabildiği ölçüde kendini gerçekleştirebilir.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=637481386703266&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  62. Yara'nın kendi kendini tedavi etmeside eşyadaki özelliktir.
    Düşünmesini bilirseniz ilim için, yorumlama için ve hepsinden önemlisi hikmet için kendinize bir kapı aralamış olursunuz.
    Her fikir küçük bir fenerdir. Her fikir taze bir filizdir. Her fikir bir yenilik elçisidir.
    Vakıanın eşyadaki özellikleri ile olan ilişkileri.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=639788939805844&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  63. insanoğlunun yaşadığı hayatı bir başka bakış açısı ile gözler önüne sermişti.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=641767592941312&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  64. Genetik değişmesi değil kişinin özü cevheri ortaya çıkmış oldu. (Hiç bir sistem başka bir sistemi istemez kaidesi.)
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=651788721939199&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  65. Arapça bir Kur’ân, müjdeleyici ve uyarıcı olarak, bilen bir toplum için âyetleri ayrıntılı olarak açıklanmış/ bölüm bölüm ayrılmış, yarattığı bütün canlılara dünyada çokça merhamet eden, engin merhamet sahibi Allah’tan indirilmiş bir kitap! Buna rağmen onların çoğu yüz çevirmişlerdir. Artık onlar kulak vermezler.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=658881907896547&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  66. "ALLAH İNSANA KENDİ RUHUNDAN ÜFLEMİŞTİR"
    (SECDE: 9)
    https://meerstr11.blogspot.com/2017/01/insandaki-halleresyadaki-ozellikler-den.html
    İşte bunlar, Allah'ın sınırlarıdır.Kırmızı çizgi şirk
    Nisa.13
    https://meerstr11.blogspot.com/2017/01/okuogrenistikametini-belirle-akide.html
    Bu durumda insanlara kızmak yerine acımak lazımdır.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=662640060854065&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  67. Yanıtlar
    1. Dışarıda bir yerlerde göremediğimiz bir madde olmalıydı.
      "ALLAH İNSANA KENDİ RUHUNDAN ÜFLEMİŞTİR"
      Gölgelerin arasında saklanan bir şey var. Görüp dokunamadığımız bir çeşit madde. Bilim insanları bu maddenin evrenimize şekil verdiğini kabul ediyor. Ama bu maddenin ne olduğu ve nasıl şekli aldığı konusunda tam bir fikirleri yok.
      https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=663317170786354&id=100013242319421&__tn__=-R

      Sil
  68. Bir dahi gibi düşünmek için dahi, akıl ustası ya da çok eğitimli olmanıza gerek yoktur.
    Deha, tecrübelerinizden daha önce kimsenin yapmadığı – yaptılarsa da içgüdüsel olarak bir şey yapabilmek için sezgilerine yeterince güvenmemişlerdir- çıkarımlar yapmakla alakalı bir olgudur.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=664185030699568&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  69. "Kader" diye insanın eşyalarda ortaya çıkardığı özelliklere denir
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=664398337344904&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  70. Günümüzde bir çok kavram gibi insanın eşya ile ilişkisi de oldukça değişti. ...
    Allah kainatı elementlerden yarattığı gibi Kuran'ıda harflerin karışımından yaratmıştır.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=669819726802765&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  71. Şüphesiz Biz, değerli sayfalar içindeki Kur’ân’ı Kadr gecesinde indirdik. Kadr gecesi nedir; sana ne bildirdi/öğretti? Kadr gecesi bin aydan daha hayırlıdır.
    Ülkemizde kandiller “hurafe” pazarlama zamanlarıdır. KONUYA BURADAN BAŞLAMAK DAHA VERİMLİ OLACAKTIR.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=671062636678474&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  72. “Ve Rabbin bal arısına dağlarda, ağaçlarda ve yapacakları çardaklarda evler/ yuvalar edinmesini, sonra ‘meyvelerin hepsinden ye de, Rabbinin [sana] kolay kıldığı yollara gir’ diye vahyetti. Onların karınlarından renkleri çeşitli bir içecek çıkar ki, onda insanlar için şifa vardır. Şüphesiz ki bunda düşünen bir millet için, kesinlikle bir ayet vardır.” (NAHL 68,69)
    Bu sözün aksini iddia eden varsa buyurun konuşalım.EŞYA BAZ,ÖLÇÜ ALINDIĞINDA.BÜTÜN DÜĞÜMLER ÇÖZÜLÜR.
    Balarısı kolonilerinin toplu halde öldükleri haberi ilk olarak yedi yıl önce ABD’ den geldi. Arıların ölmesi demek çiçeksiz bir tabiat ve işlemeyen bir gıda sistemi demektir ve bu insanlık için bir felaket habercisidir.

    Yeryüzüne yönelik vahiy merkezli bir proje olan İslam, ancak bu şekilde müminlerden oluşan bir ümmet aracılığıyla hayata geçirilebilir. Bu ümmet, birlikte yaşama bilinciyle olacaktır.
    – Kirli bir zihin ancak bilgiyle temizlenir, aksi halde o zihin kirli bilgi üretmeye devam edecektir.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=675306482920756&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  73. Doğada canlı ve cansız her madde elementlerden oluşmaktadır. Bazı elementlerin
    adlarını besinlerimizden veya kullandığımız malzemelerden dolayı sıkça duyarız. Fakat
    bunların element olup olmadıklarını herhalde bugüne kadar hiç düşünmemişizdir.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=636311220153616&id=100013242319421

    Günümüzde bir çok kavram gibi insanın eşya ile ilişkisi de oldukça değişti. ...İNSANIN EŞYA OLUŞUNUN DELİLİ.

    Bir şeyin keskinleşmesi için bilemek şart.Eğer yapmazsan eşyanın tabiatına ters iş yapmışsın demektir. Dolayısı ile körelmeye yüz tutar.
    İnsanda eşya olduğuna göre Yaradanının kullanma kılavuzunu,kontratını okumadığın zaman fıtratı toz bağlayıp işlevlerini yapamaz hale gelir.

    Türk Dil Kurumuna.
    Kavramların,metinlerin,sözcüklerin tekrar gözden geçirilip güncellenmesi gerekiyor.
    Yoksa yanlış algılama veya yanlış hükümler çıktığından toplumun ilerleyişinde engel teşkil ediyor.
    Örneğin insanın eşya oluşu.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=675365402914864&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  74. İlkeli bir çıkarcılık insanın doğasında var. insanın kendini düşünmesi ve kendisi için çalışması meşrudur.
    Onun için bakış açımızı değiştirmemiz lazım.
    İnsan arzı imarla mükelleftir.

    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=678044485980289&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  75. Oranlar üzerine karar verme içgüdümüze geri dönmek bunun çözümlerinden biri olabilir.
    Kısacası oran maddenin kendisinden kaynaklanmamaktadır. Aksi takdirde madde, dilediği gibi etkileme ve etkilenme gücüne sahip olurdu. Bu oran elbette ki maddenin dışında belirlenmektedir. Bu durumda da madde, madde üzerinde etki bırakacak ve madde için belirli oranı tesbit edecek olana muhtaç olmuş olur. Bu oran madde dışında bir varlık tarafından tayin edilmektedir. Dolayısıyla madde başkasına muhtaçtır. Öyleyse madde ezeli değildir. Çünkü başlangıcı ve sonu olmayan, başkasına muhtaç olmayan, bütün şeylerin kendisine muhtaç olan varlık demektir. Maddenin başkasına muhtaç olması, maddenin ezeli olmadığının kesin delilidir. Öyleyse madde yaratılmıştır.
    İslâm Akidesi
    “Biz Âdeme ruhumuzdan üfledik” (Hicr, 15:29)
    (Bizden insanlığa bazı özellikler verdik)
    Sana ruh hakkında soru sorarlar. De ki; «Ruh Rabbimin tekelinde olan bir olgudur. Size bilginin çok az bir bölümü verilmiştir. isra.85.
    (Teknoloji ve ilimin açıklaması.2017 yıl)
    Eşyadaki özellik.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=682671085517629&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  76. Bu söyleşide bilinç konusu Descartes'ten Foucault'ya kadar geniş bir yelpazede nörobiyoloji çerçevesinde ele alınıyor. Bilinç nasıl ortaya çıkıyor? Tanrının üflediği ruhun bir özelliği mi yoksa temelinde DNA'ları mızın yer aldığı beynin nöral bir fonksiyonu mu?... Bunun gibi bir çok açıdan insanın en temel özelliği olan düşünce ve bilinçlilik hali felsefi ve nörobilim çerçevesinde tartışılıyor. İnsanı insan yapan bilinç nedir sorusuna cevap aranıyor.
    “İnsanların kendi elleriyle işledikleri yüzünden karada ve denizde fesat ortaya çıktı. Belki vazgeçerler diye, yaptıklarından bir kısmını Allah onlara böylece tattırıyor.” (Rum Suresi-41)
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=683977512053653&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  77. Ruh eşyadaki özelliktir.insanda eşya olduğundan dolayı insanlar bu durumu haller olarak belirlemişlerdir.
    Aklını kullanan insan; Eşyadaki özellikler ile vakıayı ilişkilendiren insandır.

    “İnsanların kendi elleriyle işledikleri yüzünden karada ve denizde fesat ortaya çıktı. Belki vazgeçerler diye, yaptıklarından bir kısmını Allah onlara böylece tattırıyor.” (Rum Suresi-41)
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=688671171584287&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  78. MELEKLERİN MEVZİLENDİĞİ KONUM,DÜŞÜNME YETİSİ.
    Dava adamı (Peygamberlik müessesesini yüklenenler) olduklarını ileri sürenler. Dinleyin anlayın ki yolunuza devam edesiniz.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=692196687898402&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  79. Kurtzweil’in öngörüsü ise şu; Bu trendin sonunda 21’nci yüzyıl, kendinden önceki 200 asrın, yani 20 bin yılın toplamı kadar teknolojik değişime sahne olacak. Ve bu yüzyıl, tıpkı tarımın veya yazının keşfi gibi, hayat ve anlayışı kökten değiştirecek, en az dört veya beş dev keşif ve icada sahne olacak. Yani insan soyu, bugün tam farkında olmadığımız çok radikal değişimlerin eşiğinde bulunuyor.
    İnsanlığa yeni ufuklar açacak gösteriyi, 21’nci yüzyılda da tıpkı geçmişte olduğu gibi ‘bir sonraki aşamaya’ kafa yoranların yürüteceği açık.
    EŞYA BAZ,ÖLÇÜ ALINDIĞINDA.BÜTÜN DÜĞÜMLER ÇÖZÜLÜR.
    insanın kendini düşünmesi ve kendisi için çalışması meşrudur.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=693143464470391&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  80. Peki bu kadar küçük bir yapının içinde ne vardır?
    Bu derece küçük olmasına rağmen atomun içinde evrende gördüğümüz sistemle kıyaslanabilecek derecede kusursuz bir sistem bulunmaktadır.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=694692147648856&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  81. Fikrin anlaşılması için bir iki örnek; Öncelikle şunu bilmek gerekir. Kavramlara verilen manalar aynı olsun ki kişi bir diğerini anlasın.
    Vakıanın eşyadaki özellikleri ile olan ilişkileri.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=695406297577441&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  82. Biz, sana diğer bir defa daha iyilik yapmıştık: “38.Hani bir vakit vahyolunan şeyleri annene vahyetmiştik, 41.Ve Ben, seni Kendim için yetiştirdim.
    DİKKAT SEN BU GÜN PEYGAMBERLERDEN DAHA TOLERANSLI,AVANTAJLISIN.2017
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=699893067128764&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  83. “Yazıklar olsun size! Allah’a yalan uydurmayın. Sonra bir azap ile kökünüzü keser. Gerçekten, uyduran zarar etmiştir.”
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=708590592925678&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  84. Allah dedi ki: “Gerçek budur. Ben de şu gerçeği söylüyorum: “ Andolsun ki cehennemi kesinlikle senden ve onların sana uyanlarından; hepinizden dolduracağım.”
    Ve eğer Biz, dileseydik her kişiye doğru yolu verirdik. Velâkin Benden: “Bütün bilinen, bilinmeyen, geçmişten, gelecekten herkesten cehennemi elbette tamamen dolduracağım” sözü hak olmuştur.
    (Biz isteseydik ,dileseydik gibi sözler AKLIN kullanılmasına işaret karine (ipucu..belirti) vardır.)
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=711586792626058&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  85. İNSAN, EŞYA VE VAKIA İLE OLAN İLİŞKİSİ.İnsan arzı imarla mükelleftir.
    KAİDELERİN KONUŞTUKLARINDAN ....DÜNYA'YA KÖKLÜ ÇÖZÜM...
    Bu aciz, fakir, hakir kuluna kitabına böyle bir hizmeti nasip eden Yüce Rabbimize sonsuz hamdediyorum.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=708271182957619&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  86. CEHENNEM İLE İLGİLİ MESELELER
    Cenneti kazanmak onay ve red meselesidir.... -
    Peki bu kadar küçük bir yapının içinde ne vardır?
    İnsanın tüm özellikleri kavranıldığı zaman,yeni bir çağ, gerçek insan çağı başlayacaktır.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=718783868573017&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  87. KADER (ALIN YAZISI) (!)
    Kader konusu, geçmişten günümüze müslümanları bir hayli oyalamıştır. Rasülüllah ve sahabe döneminde de gündemde olan bu konu, daha sonra müslümanların hayatında yer almış, bilir bilmez herkes konuyu ağzına sakız yapmıştır.
    Allah kainatı elementlerden yarattığı gibi Kuran'ıda harflerin karışımından yaratmıştır.
    Müslüman, bir Müslüman gibi düşünmeye, dünyaya ve varlığa Müslüman’ca bakmaya, ilişkilerini de bu düşünüşle kurmaya başladığında her şey tersine dönecektir.Bakış açısı.Hayat sana pek çok küçük parça verecektir. Onları birleştirmesi gereken kişi sensin
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=720376145080456&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  88. Müslüman aydın tez üretmek zorunda. Millet din bilgilerinden dertlerine çare üretecek proje bekliyor.
    İNSANIN EŞYA OLUŞUNUN DELİLİ.
    İNSANDAKİ HALLER..(EŞYADAKİ ÖZELLİKLER.) DEN BAZILARI.
    Vakıanın eşyadaki özellikleri ile olan ilişkileri.
    Bu sözün aksini iddia eden varsa buyurun konuşalım.EŞYA BAZ,ÖLÇÜ ALINDIĞINDA.BÜTÜN DÜĞÜMLER ÇÖZÜLÜR.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=722486121536125&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  89. ÖRTÜNME***Örtünme****ÖRTÜNME***
    Sizi sıcaktan ve soğuktan koruyacak elbiseler ve savaşta sizi düşmandan koruyacak zırhlar var etti. Allah, size olan nimetini böylece tamamlıyor ki, tam bir teslimiyetle O’na yönelip itaat edesiniz. Nahl.80.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=723639408087463&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  90. Yara'nın kendi kendini tedavi etmesi de eşyadaki özelliktir.
    Aklını kullanan insan; Eşyadaki özellikler ile vakıayı ilişkilendiren insandır.
    Allah'ın Rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=731738640610873&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  91. Şüphesiz Allah nezdinde din, İslâm’dır. Kendisine Kitap verilen kimseler de, ancak, kendilerine o bilgi geldikten sonra aralarındaki kıskançlıktan dolayı ayrılığa düştüler. Kim de Allah’ın âyetlerini örtbas ederse; artık şüphesiz Allah, hesabı çabuklaştırandır.Al-i imran 19
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=744211802696890&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  92. De ki: “Hiç bilen kimseler ve bilmeyen kimseler eşit olur mu?” Kesinlikle sadece temiz akıl sahibi olanlar öğüt alırlar/gereği gibi düşünürler. 9.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=759711564480247&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  93. Sadece Türkiye değil dünya aynı konumda boğulmak üzere.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=760361244415279&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  94. Ruh eşyadaki özelliktir.insanda eşya olduğundan dolayı insanlar bu durumu haller olarak belirlemişlerdir.
    https://meerstr11.blogspot.com/2017/01/insandaki-halleresyadaki-ozellikler-den.html
    ALLAH,İnsanın algılama alanının kapsamı dışındadır.(Yaratıcı)
    https://namenstr8bredaholland.blogspot.com/2018/07/insann-alglama-alannn-kapsam-dsndadr.html
    Allah yarattığı her şeyin matamatiğini yapmış. sende yapmak zorundasın.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=469513740166699&id=100013242319421
    Kişi hüküm verirken verdiği konu hakkında bilgisi noksan eksik olursa hükümde yanlış olur
    https://namenstr8bredaholland.blogspot.com/2017/01/kisi-hukum-verirken-verdigi-konu.html
    https://www.youtube.com/watch?v=TJVFtdY6SSk

    YanıtlaSil
  95. Eşyadaki özellikleri diğer eşyadaki özelliklerle ilişkilendirdiğin zaman problem çözülür.
    https://twitter.com/huseyinsasmaz/status/1192788125271101441

    YanıtlaSil
  96. Her hissin hem iyiye hem de kötüye kullanılması mümkündür. Hırsın da böyle iki mertebesi var. Hırs, başarıya giden yoldur.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=779931899124880&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  97. Şimdinin dünyasını anlayabilmek için, üzerine basabileceğimiz çok sağlam bir zemine ihtiyacımız var. Müslümanlar olarak yeniden radikal temellendirmeler yapmak zorundayız.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=787182081733195&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  98. Son bir iki yüz yıl içerisinde, eski dünyanın, eşya ile ilgili ne kadar hükmü varsa hepsi ters yüz edildi. Mekanik fiziğin yıkılmasıyla fark edildi ki, eşya, bir tek teori veya kanun ile izah edilmekten uzaktır.
    ‘Atom’ bulunmadan önce eşya bir bütündü. Sonra atom bulundu ve eşyanın en küçük zerresinin atom olduğu ve atomun parçalanamaz olduğu söylendi. Sonra atom da parçalandı. Şimdi atom altı zerreciklerinden ve takyonlardan söz ediliyor.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=788955851555818&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  99. EŞYADAKİ ÖZELLİK. ÖN BİLGİ. RUH.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=234877900296952&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  100. Burada hemen belirtmek gerekir ki, vizyon ile kehanet [veya medyumluk] aynı şeyler değildir. Kehanet, vizyonu [veya rüyayı] “sözde” yorumlama işidir. Böyle görüntüleri [vizyonları] yorumlayabilmek, Kur’an’da bildirildiğine göre, sadece Yusuf peygambere verilmiş bir özelliktir.
    İnsan arzı imarla mükelleftir.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=794958830955520&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  101. Bu gün itibarı ile mümkündür.Dinin herkes için geçerli bir tanımı yapılabilir mi? Dinin başlangıcı sorunu bugüne dek henüz herkesin kabulleneceği bir çözüme kavuşturulamamıştır.
    İnsan arzı imarla mükelleftir.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=802524640198939&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  102. Dil, mademki bir düşünme biçiminin ifadesidir ve her düşünce de bir şeyin düşüncesi ya da bir şeyin düşünülmesi olduğu için, dil hakkındaki her çalışma, bilhassa düşüncenin gerçekleştiği bir ontolojik zemini de dikkate almak zorundadır.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=806929003091836&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  103. Gülmek. ağlamak. sevinmek. kızmak. övmek yermek vb mimik. hareketler. hal dili gibi özelliklerde vakıayı belirlemede yardımcı işaretlerdir.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=829773634140706&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  104. Şu anda cep telefonları ve arabalar sürekli olarak izlenmektedir. Uluslararası büyük firmalardan satın alınan eşyalar ve giysiler RFID (Radyo Frekans Kimliği) çipleri taşımakta ve böylelikle takip edilebilmektedir. İleride, nüfus cüzdanları da RFID çipleri taşıyacaktır. Çiplere nanomoleküller ile bir nanotüp yerleştirilebilir, gerektiği zaman bu tüp hareke geçirilebilir, bu tüpün içeriği vücuda enjekte edilebilir veya planlanan herhangi bir şekilde kullanılabilir. Yani araba kullanmasak ya da cep telefonu taşımasak da yerimiz tespit edilebilir, üzerimizde taşıdığımız nanotüp uydudan veya bir bilgisayardan yönlendirilebilir ve gerektiğinde kullanılabilir. Örneğin bugün herhangi birine ait cep telefonunun radyasyonunun yükseltilmesi, ölümcül bir seviyeye getirilmesi mümkündür.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=841024859682250&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  105. Akıl eleğinden,süzgecinden,filitresinden geçmeden doğrudan yaratıcı tarafından bildirilen sözler bütününe vahiy denir.
    ALLAH'IN KADROLU MEMURU OLDUĞUMU DELİLLERİ İLE İSPATLAMAM LAZIM.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=843717966079606&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  106. Bir eşya satın alırken kullandığımız kadar bile din konusunda aklımızı kullanmıyoruz.
    Aklını kullanan insan; Eşyadaki özellikler ile vakıayı ilişkilendiren insandır.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=848563408928395&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  107. İnsanın eşya olduğuna ve diğer eşya ile ilişkilendirilmesi ile ilgili bir kompozisyon yazmanızı isteyecektim.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=860596257725110&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  108. Dünyâ, cenneti ve cennetteki kademe, mevki,makam kazanma yeridir. Bu nedenle mü’minler Dünyâ’dan cennete bir köprü kurmakla vazîfelidirler.
    Cennete girip de artısı olmayan kişi bu gün amazonlarda Afrikada yaşayan insanlar gibi yaşam sürecek.
    YALNIZ VE AMAÇSIZ İNSAN
    HELAK GELİYORUM DİYOR. GELMİŞ ! KAPIDA...
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=861311937653542&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  109. Kavramına sahip olunmayan şey görülemez. Nasıl ki teleskop olmadan uzak cisimler, mikroskop olmadan küçük cisimler çıplak göz tarafından görülemez ise, aklın gözü olan, ona teleskop ve mikroskop hizmeti veren kavramlar olmadan da akıl göremez; öte bir deyişle, akıl yalnızca kavramına sahip olduğu şeyi görebilir.
    ALLAH,İnsanın algılama alanının kapsamı dışındadır.(Yaratıcı,tanrı,god,güç vb.)
    oran maddenin kendisinden kaynaklanmamaktadır.
    Değişim süreci başlamıştır... Fabrika Ayarlarımıza Dönüyoruz
    Ey iman etmiş kimseler! Sözleşmeleri yerine getirin.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=872094129908656&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  110. T.C. Devleti ve yeryüzündeki diğer devletler Müslümanın devleti olamaz çünkü kaidelere ters.(Hiç bir sistem başka bir sistemi istemez.Kaide.)
    VE....
    Suçu Ve Suçluyu Övme. MADDE 215-
    NEDEN ŞU KİŞİLERE YOK....
    Biz isteseydik onları sana gösterirdik de,...
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=886107908507278&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  111. Evrende gözlemlenebilen en büyük ve en küçük şey nedir?
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=887786338339435&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  112. Ruh eşyadaki özelliktir.insanda eşya olduğundan dolayı insanlar bu durumu haller olarak belirlemişlerdir.
    https://t.co/5HMGO3umSj
    https://t.co/bdn5eI8tLF
    Bu gün itibarı ile mümkündür.
    Ey iman etmiş kimseler! Sözleşmeleri yerine getirin.
    https://t.co/tBJTOZmcsq

    YanıtlaSil
  113. Peki, onlar üstlerindeki göğe bakmadılar mı ki, onu Biz hiç yarığı olmadan nasıl bina etmişiz ve süslemişiz!
    “Yeryüzünde gezip dolaşın ve suçlu günahkârların akıbetinin nasıl olduğuna bir bakın.”
    Paranın döneminden ilmin dönemine geçiş.
    Bu, bir dönemin sonu olacak. Ve aynı zamanda yeni bir dönemin de başlangıcı…
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=944707279314007&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  114. Madde Işınlanabilir fakat maddedeki özellikler ışınlanamaz.
    Ruh eşyadaki özelliktir.insanda eşya olduğundan dolayı insanlar bu durumu haller olarak belirlemişlerdir.
    Yoksa, 'Onu Muhammed uydurdu' mu diyorlar? Onlara de ki; 'Eğer doğru söylüyorsanız, Kur'an'a benzer bir sure ortaya getiriniz, bu konuda Allah dışında kimleri yardıma çağırabilecekseniz, çağırınız. Yunus*38
    Aradan bin dört yüz yıl geçmiş hala bir ses yok .
    Peki şimdi yapsınlar şimdi teknik bir çağdayız her şey eloktronik çoğu şeyi harflerin ve rakamların karışımından yapıyor proğram yapıcıları.
    o zaman kuran ayetlerinide getirsinler.?
    ELEMENTLERDEN HABERİNİZ OLSUN Kİ İNSANINDA EŞYA OLDUĞUNUN BİLİNCİNDE OLARAK DOĞRU HÜKÜM VEREBİLESİNİZ.
    Allah kainatı elementlerden yarattığı gibi Kuran'ıda harflerin karışımından yaratmıştır.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=945771455874256&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  115. Kuantum Işınlanması - Yepyeni Bir Dünya! - https://t.co/KjVLYIz6bu
    Madde Işınlanabilir fakat maddedeki özellikler ışınlanamaz.
    Ruh eşyadaki özelliktir.insanda eşya olduğundan dolayı bu durumu haller olarak belirlemişler
    'Onu Muhammed uydurdu'mu diyorlar?
    https://t.co/6yDDnPvuY4

    YanıtlaSil
  116. HAKTAN AKDOĞAN'DAN OLAY SÖZLER - https://t.co/anVhVPS1Qa
    Kuantum Işınlanması - Yepyeni Bir Dünya! - https://t.co/KjVLYIz6bu
    Madde Işınlanabilir fakat maddedeki özellikler ışınlanamaz.
    Ruh eşyadaki özelliktir.
    'Onu Muhammed uydurdu'mu diyorlar?
    https://t.co/6yDDnPvuY4

    YanıtlaSil
  117. Kuran ve sünnet bu günün insanının anlayabileceği ilim ve teknoloji ışığında tefsir, açıklama yapılması gerekir.
    https://t.co/WKue0m48Aa

    YanıtlaSil
  118. https://t.co/A1iCg6efF0
    RUH.(Eşyadaki özellik.)
    Ruh eşyadaki özelliktir.insanda eşya olduğundan dolayı insanlar bu durumu haller olarak belirlemişlerdir.
    https://t.co/oJkRNug6U0
    https://t.co/ZdgCTctxqm

    YanıtlaSil
  119. Bu evrenin matematiğini henüz çözemediğimizi de görüyoruz. Bütün bunlar da bizi hayatın anlamı nedir sorusuna getiriyor.
    Sicim teorisi henüz kanıtlanmadı, evrenin büyük patlamayla nasıl oluştuğunu tam olarak bilmiyoruz ve evrenin hologram olduğundan emin değiliz.
    Kuantum Işınlanması - Yepyeni Bir Dünya! -
    Madde Işınlanabilir fakat maddedeki özellikler ışınlanamaz.
    Ruh eşyadaki özelliktir.insanda eşya olduğundan dolayı bu durumu haller olarak belirlemişler
    'Onu Muhammed uydurdu'mu diyorlar?
    DEMOKRASİ.ŞEYTANIN DİNİ YOLCU...
    Kapitalizm önü alınamaz bir hırsı'da beraberinde getirdi.
    O zaman..Kapitalizmi yönlendirmek bize düşer
    Hiç şüphe yoktur ki, yeni zamanları kim inşa ederse gelecek de onun olacaktır.
    DÜNYA'YA KÖKLÜ ÇÖZÜM...
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=963544857430249&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  120. Rabbin, Âdem’e o isimlerin tümünü öğretti. Sonra hepsini doğadaki güçlere sundu ...
    Doğru Bildiğimiz Yanlışlar.
    FETRET DEVRİ....KAOS..
    GALAYA ALINMAYACAK ZATLAR KİŞİLİKLER.
    https://t.co/Fc3riuXY9i https://t.co/kwzu0ZCAkp

    YanıtlaSil
  121. Özgürlük düzeyinde yaklaşmak ve bu konuda düşünce oluşturmak istiyorsanız işe var olan bilginizi sorgulamakla başlayın derim.
    “Bir varlığın gelişmesi demek; insanlık ailesinin gelişmesi demektir.”
    Hatalı olmayan alim ve cemaat yoktur.Bizim dikkate alacağımız İslami akide konusu.
    Hilekâr insanlar ve şeytan, Allah adına sizi kandırmasın.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1032214527229948&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  122. Ruh Nedir? Nöroloji Profesörü Yorumluyor!!!
    https://t.co/UxPUKAuK7C
    Ruh eşyadaki özelliktir. insanda eşya olduğundan dolayı insanlar bu durumu haller olarak belirlemişlerdir.
    https://t.co/ZdgCTctxqm
    EŞYA; BAZ,ÖLÇÜ ALINDIĞINDA.İNSANLIĞIN PROBLEMİ ÇÖZÜLÜR.:
    https://t.co/1nap1kC18m

    YanıtlaSil
  123. Zihin Neden Konuşur? Zihni Susturmak Nasıl Mümkün?https://t.co/JHURIqNb0u
    Zihnini teskîn, kalbini tatmîn edemeyen kişinin bedeni çığlık atar.
    https://t.co/3E1A8BbN4K
    Hak,hakikat ve adaleti ketmedenleri; hakka davet etmeyeceksem;
    Ben niye Müslüman oldum ki?
    https://t.co/qmu4zxtHUd
    https://twitter.com/huseyinsasmaz/status/1322884873594560512?s=19

    YanıtlaSil
  124. SIRADAKİ OLAY ROBOTLARA RUH VERMEK!
    https://t.co/uklWXNyndA
    Kuantum...Detaylar
    Madde Işınlanabilir fakat maddedeki özellikler ışınlanamaz.
    https://t.co/64jSfQTyNY
    Ruh eşyadaki özelliklerdir.
    https://t.co/ZdgCTctxqm
    EŞYA;ÖLÇÜ ALINDIĞINDA.PROBLEM ÇÖZÜLÜR.
    https://t.co/1nap1kC18m

    YanıtlaSil
  125. İNSANIN EŞYA OLUŞUNUN DELİLİ.
    Günümüzde bir çok kavram gibi insanın eşya ile ilişkisi de oldukça değişti.
    Eşyadaki özellikleri diğer eşyadaki özelliklerle ilişkilendirdiğin zaman problemler çözülür.
    https://t.co/lArWXtsLww
    https://t.co/lZJtfAJ8EN

    YanıtlaSil
  126. KİŞİNİN TAKİP ETMESİ GEREKEN HEDEF...
    Gerçek/büyük/derin sorunları farkedemeyen toplumlar bilinç/idrak/nitelik katliamına maruz kaldıkları için, küçük sorunlarla oyalanırlar.
    İLİM VE TEKNOLOJİYİ KURAN İLE BİRLEŞTİRİP BU İNSANLIĞA SERVİS ETMEZSENİZ...
    https://t.co/fnnN4pyLWd

    YanıtlaSil
  127. GRAFEN
    https://t.co/3yzdKTTZkU
    https://t.co/xkA5UUlyFd
    Eşyadaki özellikleri diğer eşyadaki özelliklerle ilişkilendirdiğin zaman problem çözülür
    https://t.co/bSjgtL8Vy0
    Graf,düğümler ve bu düğümleri birbirine bağlayan kenarlardan oluşan bir tür ağ yapısıdır
    https://t.co/DfqxMDkFfn https://t.co/jAG7pRhPw4
    https://twitter.com/huseyinsasmaz/status/1444610039344508930?s=19

    YanıtlaSil
  128. Kitaplar; iyileşmeyi sağlayan ve kişilere ilham veren paha biçilemez kaynaklardır.
    https://t.co/70bjCA7esS
    https://t.co/ELJvYsTIkd
    Akıl+vahiy
    https://t.co/ELmNCRrntX
    Allah, peygamberlik müessesi ümmete yüklenmiştir.
    https://t.co/MhguICo3Hb
    İsrâ.82 Bakınız. https://t.co/wly7GWw7db

    YanıtlaSil
  129. Allah'tan başkasına kulluk etmeyesiniz diye. Muhakkak ki ben size O’nun tarafından gönderilmiş bir uyarıcı ve müjdeciyim.
    Siz in problemin çözümü bende benim problemin çözümü de siz de
    Asıl olan. vakıanın eşyadaki özellikleri ile olan ilişkileridir.
    https://t.co/PznRxOKmWn https://t.co/fGIGwG4cIc

    YanıtlaSil
  130. NİRENGİ(2)-013 Kur’an’ı Kur’an ile Anlama: Hikmetin Kaynağı
    VAHYİN KORUNMASI NE DEMEK
    KAVRAM KARGAŞASI
    EŞYA ÖLÇÜ ALINDIĞINDA
    Müceddid, dinin hakikatlerini çağın ihtiyaçlarına göre yeniden yorumlar.
    DETAYLARDA
    Kişilerin algılaması düzelmeden ortam düzelmez.
    https://t.co/yddXEfs24x

    YanıtlaSil
  131. ARTIK ÜREYEBİLECEKLER, İNSAN ROBOTLAR
    https://t.co/Zg0sOM2eOf
    Kısacası oran maddenin kendisinden kaynaklanmamaktadır. Aksi takdirde madde, dilediği gibi etkileme ve etkilenme gücüne sahip olurdu.
    https://t.co/ppK7zsJdMF
    Yara'nın kendi kendini tedavi etmeside eşyadaki özelliktir.

    YanıtlaSil
  132. Bahadir Bahadir #AKIL, 1- Madde veya vakıa 2- Sağlıklı beyin 3- His 4- Ön bilgilerle yoğrulmasıdır.
    https://meerstr11.blogspot.com/2017/01/akil-bu-gibi-genel-tanimlar-kisinin.html
    EŞYADAKİ ÖZELLİKLER.
    https://meerstr11.blogspot.com/2017/01/insandaki-halleresyadaki-ozellikler-den.html
    Akıldaki ön bilgi Allah'ın bize Ruhundan üflemiş olduğu bilgilerdir.(Fıtrat)
    Bu konular üzerinde düşünülürse doğru istikamette yol alırız.
    EŞYA BAZ,ÖLÇÜ ALINDIĞINDA.BÜTÜN DÜĞÜMLER ÇÖZÜLÜR.
    https://t.co/4jB5XrDXT1

    YanıtlaSil
  133. Rahmân,Kur’ân’ı/ öğrenip öğretmeyi öğretti, insanı oluşturdu, ona hayır ve şerri, iyiyi, kötüyü ayırmayı öğretti.
    Ruh eşyadaki özelliktir.
    Salih Durhan'la, Çizge teorisi ile Kuran analizi
    İslamiyet güncellenmeli.
    DETAYLAR
    Kişilerin algılaması düzelmeden...
    https://t.co/9PYGbMIO3I

    YanıtlaSil
  134. Eğer saptırma iznini yüce Allah vermişse, İblis ne diye kötü olan olsun ki?
    Allah; kulları saptırma izni verir mi?
    Şeytan; Akli fonksiyon.
    Ruh eşyadaki özelliktir.
    AÇILMASI GEREKEN MEVZULAR.
    Duygularını kontrol altına almış alimlere ihtiyaç var.
    DETAYLAR
    https://t.co/m6iBbcVB7p https://t.co/B3ehlb9pEF

    YanıtlaSil
  135. İlkeli bir çıkarcılık insanın doğasında var.
    Kapitalizm önü alınamaz bir hırsıda beraberinde getirdi. O zaman bu ideolojiyide yönlendirmek bize düşer.
    SOSYALİZM VE KAPİTALİZMDEN SONRA Kİ İDEOLOJİ İSLAM.
    İstersen şeytanı ve diğer güçleri kullanabilirsin.
    https://t.co/HGiAuDZqyv https://t.co/uvrBqZAnCp

    YanıtlaSil
  136. "ALLAH'IN KATINDAN, İNDİNDEN, HUZURUNDAN, YANINDAN..." DEMEK DOĞRU MU?
    Selefiler de cehennemin diğer kapısından girecek. Çünkü Allah'ın kırmızı çizgisi olan şirke zaman ve mekan atfetmekle iştirak etmiş oluyor.
    Evet SUUD yahudi kökenlidir. Bunlara ANEZİLER dendiğini yazmıştım.
    Hüküm verirken; Verdiği konu hakkında bilgi noksan eksik olursa hükümde yanlış olur.
    Allah'ın emirlerinin içeriğindeki kastın, dışındaki işlemler abesle iştigal değilmi.?
    İlkeli bir çıkarcılık insanın doğasında var....
    Müslümanlar kendi ilkelerini yeniden değerlendirmeli ve çağın diline tercüme etmelidir.
    İNSANDAKİ HALLER..(EŞYADAKİ ÖZELLİKLER.) DEN BAZIL...
    MERYEM MUCİZESİ..
    Vakti geldikçe insana, kâinatın uçsuz bucaksız ufuklarında ve bizzat kendi iç dünyasında âyetlerimizi göstereceğiz.Tâ ki bu vahyin gerçek olduğu herkes için ortaya çıksın. Fussilet 41:53
    Samimiyet istiyorum artık, boğuIdum diIi süsIü ama yürekIeri boş insanIardan..//Sırf, samimiyetsiz "anlıyorum seni" //Madem anlıyorsun anladığında da samimi isen Neden bu Fikri paylaşmıyorsun,taşımıyorsun?.
    https://t.co/9Sjf3PqT07

    YanıtlaSil
  137. Kutsal Devletin Kutsal Alimleri-
    Dindarlar için “devletin doğruları” önce geliyor.
    zalimlerin bir kısmını diğer kısmına yönetici yaparız.
    KURANI ANLAMA YÖNTEMLERİ
    HUKUK SİSTEMİ KAİDELER VE ÇÖZÜM.
    Bildiklerimizi Yeniden Düşünmeye İhtiyacımız Var!
    DETAYLAR
    https://t.co/QIIgDgKiXU

    YanıtlaSil
  138. VARLIK İÇİNDE KENDİSİNİ ANLAMLANDIRACAK SORUYU SORAN TEK TÜR İNSANDIR.
    Ben kimim, neyim, niçin varım, nereden geldim, nereye gidiyorum?
    Aklı anlamamış birisinin, akılla herhangi bir konuyu anlaması nasıl mümkün olabilir?
    Mantıkla yola çıkanların sonu.
    AKLIN GEREKTİRDİKLERİNDEN.
    HELAK GELMİŞ ! KAPIDA.
    ÇÖZÜM.
    DTY
    ÇAĞRI...Akıl ve Güç sahiplerine duyurulur.
    https://t.co/jrPaUAn0um

    YanıtlaSil
  139. OLGUN AYDOĞU 💠 RAMAZAN DEMİR SOHBETLERİ 6️⃣(Son)
    İNSANDAKİ HALLER..(EŞYADAKİ ÖZELLİKLER.) DEN BAZILARI.
    Erkeksiz doğum artık mümkün!
    CİN-ŞEYTAN-MELEK.
    Bizim La İlahe İllallah'ımızda Problem Var..Bizim uğraştığımız şeye bak..!
    Kafamı boş işlere yordum.!
    DTY
    https://t.co/4j12JPFVWR

    YanıtlaSil
  140. Kur'an'da Ruh Kavramı.+ Ruh eşyadaki özelliklerdir. insanda eşya olduğundan dolayı...
    EŞYA; BAZ,ÖLÇÜ ALINDIĞINDA.İNSANLIĞIN PROBLEMİ ÇÖZÜLÜR.
    Kavramına sahip olunmayan şey görülemez.
    GALAYA ALINMAYACAK KİŞİLİKLER.
    ALGILAMALAR DÜZELMEDEN ORTAM DÜZELMEZ.
    https://t.co/v1mA9gVIbH https://t.co/LDyx05dTp2

    YanıtlaSil
  141. YARATICININ VARLIĞININ KANITLANMASINDA KULLANILAN MODERN DELİLLER.
    Kısacası oran maddenin kendisinden kaynaklanmamaktadır.
    KİŞİ YİNEDE DERSEKİ BİLİM ARAŞTIRMADA, ARAŞTIRIYOR.
    O zamanda kişideki şu özellik devreye giriyor. “Yetinmek, imkan.
    İNSANDAKİ HALLER..(EŞYADAKİ ÖZELLİKLER.) DEN BAZILARI.
    İnsanlığın kurtuluşu için duyguları yönlendirmek genelde alimlere,liderlere öncülere özelde kişinin kendisine düşer.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0fEK5nJYRdzVKa312J3KeFTDuDvNUwNvVRybWTjnf7CAXeVWXAmzYFGQiitreUHR4l&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  142. GALAYA ALINMAYACAK ZATLAR KİŞİLİKLER. Eşyalar Sahiplerinin Parçaları Değildir.
    KENDİLERİNE ALLAH’IN YANINDA VELİ, SALİH, SIDDIKLAR EDİNENLERİN, DÜŞTÜĞÜ BATAKLIK.
    UYAN EY MÜSLÜMAN VE DİĞER İNSANLAR.
    Bildiklerimizi Yeniden Düşünmeye İhtiyacımız Var!
    Rum-41
    https://t.co/G9sVmbTKW9

    YanıtlaSil
  143. İnsanın vasıfları - İNSANDAKİ HALLER..(EŞYADAKİ ÖZELLİKLER.) DEN BAZILARI.
    FITRAT NEDİR? KAİDELER-RABÇANIN FITRATCASI
    İnsanın tüm özellikleri kavranıldığı zaman,yeni bir çağ, gerçek insan çağı başlayacaktır.
    Vakıanın eşyadaki özellikleri ile olan ilişkileri.
    İnsanın duygularını,düşüncelerini kontrol altına almasıdır ORUÇ.
    Doğru bilgi ;Rüzgar gibidir..Tüm yanlışları süpürür...
    Hüküm verirken; Verdiği konu hakkında bilgi noksan eksik olursa hükümde yanlış olur.
    Bildiklerimizi Yeniden Düşünmeye İhtiyacımız Var!
    Anlaşmak için sıfırdan başlamamız gerekir.
    YENİDEN DOĞMAK..!
    Fikrin kişide mefhumlaşabilmesi için fikrin vakıaya mutabık olması gerekir.
    İnsanlığın kurtuluşu için duyguları yönlendirmek genelde alimlere,liderlere öncülere özelde kişinin kendisine düşer.
    ‘Zaman Değişmeli’.zaman bu katta oldukça farklı akıyor.İleri gidebilmemiz için önce geri gitmemiz gerek.
    Peki söylemiş midir? EVET SÖYLEMİŞTİR.
    Kitab’ı hak olarak indirdik.
    Her var olanın bir ustası vardır.Kaidesinden yola çıkarsak.
    DAVA ADAMLARINA DUYURU.
    Sizin hedefiniz daha büyük olmalı.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1543816439403085&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  144. KUR’AN’DAKİ ÖNEMLİ SÖZCÜK VE KAVRAMLAR-25.B. ( Beşer, Biat, Biiznillah kavramları )
    İNSANDAKİ HALLER..(EŞYADAKİ ÖZELLİKLER.) DEN BAZILARI.
    Yeryüzündeki devletler Müslümanın olamaz.kaidelere ters.
    Ey iman edenler,Allah dan korkun ve doğrularla beraber olun.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1551646431953419&id=100013242319421&comment_id=1485755518566448

    YanıtlaSil
  145. İlkeli bir çıkarcılık insanın doğasında var.
    Ey kavmim,andolsun size Rabbimin risaletini tebliğ ettim ve size öğüt verdim. Ama siz, öğüt verenleri sevmiyorsunuz.
    Müslümanlar kendi ilkelerini yeniden değerlendirmeli ve çağın diline tercüme etmelidir.
    ÇÖZÜM.
    https://t.co/tF7hjFJma2

    YanıtlaSil