Bu Blogda Ara

4 Ocak 2017 Çarşamba

KİŞİ HER HALÜKARDA ALLAH'IN KULUDUR. GENEL LAFIZDI...

Genel hükümler vermek zannı meşru kılma ile ilgili görsel sonucu
Genel hükümler vermek zannı meşru kılma sahtekârlığıdır
KİŞİ HER HALÜKARDA ALLAH'IN KULUDUR. GENEL LAFIZDIR

10 yorum:

  1. Allah'ın sevimli kulu olabilmek için Allah'ın kanun ve nizamlarına uymak gerekir.uymuyorsan konuştuğun söz aldatmacadan ibarettir.


    (Şeytanın aldatma tekniklerindendir.)

    Kur'an literatüründe yalnızca Allah'a iman edip kulluk eden kimseler değil, inanan-inanmayanıyla bütün insanlar Allah'ın kulu olarak anılırlar. Bununla birlikte, bu iki durumda 'kul' kavramı tamamen aynı anlamı ifade etmez. Bunu bazı örneklerle delillendirmemiz mümkündür. Mesela Şeytan, Allah kendisini lanetlediği ve rahmetinden kovduğu vakit, "yemin ederim ki kullarından belli bir pay edineceğim" (4/Nisa, 118), "onlara önlerinden, arkalarından, sağlarından ve sollarından yaklaşacağım" (7/A'raf, 17) şeklindeki çıkışıyla, adeta Allah'a karşı gelişinin yol haritasını çizmiştir. Şeytanın kendilerinden bir 'pay' almayı programladığı bu 'kullar' (ıbâd) elbette ki yalnızca mü'minler olamaz. Çünkü, zaten şeytanın, mü'minlerden çok kafirlerle teşrik-i mesâisi vardır. Hatta bu ayetin devamındaki ayetlerden bu 'kullar'ın bilhassa inançsızlar olduğu anlaşılmaktadır. Yine de her ne olursa olsun şeytan, bütün insanlara yanaşmayı denemek durumundadır. Dolayısıyla Nisa, 118. ayetinde bütün insanlar 'kul' olarak tanımlanmıştır.
    *************
    Allah yeryüzündeki bütün zînetleri ve rızıkları, kulları için yaratmıştır ve hiç kimse bunları kafasına göre haram kılma yetkisine sahip değildir (7/A'raf, 32). Allah, kullara rızık olsun diye salkım salkım tomurcukları olan uzun boylu hurma ağaçlarını yaratmıştır (50/Kaf, 10-11). Kısacası, yeryüzündeki tüm nimetlerden ve zînetlerden, mü'min-kafir demeden, şu ırk bu ırk ayrımı yapmadan, bütün insanlar yararlanabilmektedir. Öyleyse, bütün insanlar 'kul' kapsamındadır.
    ****************
    Kullar umum, 'alimler' ise husus ifade eder. Kullar bütün insanları, alimler ise belirli bir zümreyi oluşturmaktadır.
    Peki, nasıl oluyor da, mü'minlerin dışındaki inançsız insanlar da 'kul' sayılıyor? Bunu şöyle yorumlamak mümkündür: Her ne kadar inançsızlar, değişik biçimlerde Allah'a şirk koşmakta, Allah'ı küfür etmekte ve O'na isyan etmekte, kimileri Allah'ın otoritesini hiç tanımamakta, kimileri bir insan olarak kendilerini ilah yerine koymakta, kendilerini 'kulli şey'in kadîr' sanmakta iseler de, elbette bütün bunlar korkunç bir cehaletin sonucudur ve asla hiçbir inançsız insan, kendi sandığı gibi bir kudrete sahip değildir. Nasıl ki mü'minler, Allah'ın koyduğu fizikî, sosyal ve biyolojik yasalara tabi iseler, kafirler, putperestler ve ateistler de öyledir.
    AKPLİLERİN ALLAH'A ŞİRK KOŞAN SÖZLERİ
    *********************
    Herhangi bir insana Allah'ın sıfatlarını izafe etmek, uluhiyet ve rububiyet sıfatına tahsis etmek, o insanı Allah'ın bir cüz'ü kılmak demektir. Mekke müşrikleri birtakım geçmiş 'büyüklerini' bu şekilde putlaştırıyorlar, o insanları/kulları Allah'ın bir cüz'ü kılıyorlardı (43/Zuhruf, 15). Bu ise insanın açık bir küfrüne, nankörlüğüne, körlüğüne delalet etmektedir. Çünkü Allah Allah'dır, kul ise kul. Bunu böyle takdir edememek, insanoğlunun düşebileceği en feci bir dalalettir. İşte Hristiyanlar da İsa'yı tıpkı Mekke müşrikleri misali, Allah'ın bir cüz'ü kıldılar.
    *************************
    Bu ayetlerin net mesajı nedir? Mesaj şudur: İster insan olsun, ister melek, kafirlerin, müşriklerin akıllarından geçen veya geçmeyen bütün varlıklar, Allah'ın ilahlığında en küçük bir paya bile sahip değildirler. Bunların hepsi nihayetinde yaratılmış varlıklardır ve hepsi de Allah'ın egemenliğine boyun eğmiş, teslim olmuşlardır. Bu kulluktur ve kulluk teslimiyeti gerektirir.

    YanıtlaSil
  2. Allah bilir;
    Tabiki herşeyi bilir Allah, (Burada bu sözü şeytan taraftarlarının kişileri gandırmak için kullanılan nokta işareti mahiyetindedir.) Senin yapman gereken sorumlulukları da belirtmiş Kullanma kılavuzunda,kontrat da kuran'da.(Kontratta) unutma.!
    Örnek;Sen işe girdiğin zaman iş yerinde senin yapmakla yükümlü,sorumlu olduğun alan sana anlatılır.sen işini yapmaz da patronun ne kadar sermayesi var yok diye uğraşırsan işini yapamazsın ve çıkışını alırsın.
    Sen asıl işine sorumluluk alanına yoğunlaş ki başarıya ulaşasın,varasın.
    Takip etmen gereken istikamet.
    İLK BAŞLANGIÇTA ÖLÇÜ KAİDELER
    http://meerstr11.blogspot.nl/2017/01/rasidi-hilafet-istiyorum-kaideler-ve.html
    Ben zaten cennetliğim...Kesin deliller ile
    http://namenstr8bredahollanda.blogspot.nl/2017/07/ben-saten-cennetligimkesin-deliller-ile.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KİŞİ HER HALÜKARDA ALLAH'IN KULUDUR. GENEL LAFIZDIR...
      https://meerstr11.blogspot.nl/2017/01/kisi-her-halukarda-allahin-kuludur.html?showComment=1501861925767#c6414650761385684120
      Kişilerin algılaması düzelmeden ortam düzelmez.
      https://huseyinsas.blogspot.nl/2016/09/kisilerin-alglamas-duzelmeden-ortam.html?showComment=1501861724961#c5624783635070008627

      Sil
  3. SÜNNET ANLAYIŞI...
    https://www.youtube.com/watch?time_continue=342&v=FX9wiOT_PHY

    YanıtlaSil
  4. Allah'ın bilmediği bir şey yoktur.
    meerstr11.blogspot.nl - KİŞİ HER HALÜKARDA ALLAH'IN KULUDUR. GENEL LAFIZDI...
    http://meerstr11.blogspot.nl/2017/01/kisi-her-halukarda-allahin-kuludur.html
    plus.google.com - Ehli hadis fırkasının inancına göre hadislerde vahiy olup inkarı kişinin küfr...
    https://kuranimuminceanlamak.blogspot.nl/2015/12/gayri-metluv-vahiy-dusuncesinin-sura-s.html?m=0

    YanıtlaSil
  5. Allah'tan başkasına kulluk etmeyesiniz diye. Muhakkak ki ben size O’nun tarafından gönderilmiş bir uyarıcı ve müjdeciyim.
    Siz in problemin çözümü bende benim problemin çözümü de siz de
    Asıl olan. vakıanın eşyadaki özellikleri ile olan ilişkileridir.
    https://t.co/PznRxOKmWn https://t.co/fGIGwG4cIc

    YanıtlaSil
  6. Kimin cennete veya cehenneme gideceğini Allah'tan başka hiç kimse bilemez.
    DOĞRU-AMA SENİN SORUMLULUK ALANIN DEĞİL.Senin sorumluluk alanı sana bildirilmiş KURAN da.
    Cennete girip oradaki mevkini yükseltmek.
    DÜNYAYA GELİŞ GAYESİNİN DIŞINDA FARKLI MECRALARDA OYNAMA.
    Ben zaten cennetliğim.Kesin deliller ile.Şeytan bile saptıramaz. Bu sözü her Müslümanın söylemesi lazım
    Cenneti kazanmak onay ve red meselesidir. Kişilerin cennet algısını berraklaştırmak,netleştirmek gerekir.
    ŞEYTAN BU YÖNTEMLE KİŞİLERİ SAPTIRMAK İSTİYOR..!
    ŞEYTAN;İNSAN VE MÜSLÜMAN KILIĞINA GİREBİLİR
    DİNİ YANLIŞ ALGILATTIRILMAMIZ VE ALGILAMAMIZ...
    Dini eğitim iddiaları ile açmış olduğumuz okullar, dershaneler ve yurtlarda körpe dimağları kendi uyduruk din dışı mesiyanik argüman ve iddialarla zehirleyerek hayatlarını mahvettik.
    https://t.co/kmtXZeQRmC

    YanıtlaSil